Hur du spelar in WhatsApp-samtal på Android och iPhone

Medan WhatsApp är så full av funktioner, har den inte en inbyggd samtalinspelningsfunktion. Det är dock fortfarande möjligt att spela in WhatsApp-samtal på Android och iPhone med hjälp av metoder enligt nedan.

Spela WhatsApp-samtal på Android och iPhone

Oavsett orsaker till att du spelar in samtal på WhatsApp måste du vara medveten om att inspelning av telefonsamtal är olagligt i många länder.

Även om du får spela in telefonsamtal i ditt område kan reglerna för inspelning av telefonsamtal vara förvirrande och komplicerade.

Därför rekommenderas det starkt att du tydligt förstår reglerna i ditt land, provins och område innan du försöker spela in WhatsApp-samtal på din Android-telefon eller iPhone.

1. Spela WhatsApp-samtal på Android-telefonen med hjälp av appar

Det enklaste sättet att spela in WhatsApp-samtal på Android-telefon eller surfplatta är genom att använda apper för inspelning av samtal tillgängliga i Google Play Store.

I vårt fall använde vi en app för inspelning av VoIP-samtal känd som "Cube Call Recorder ACR" som stöder inspelning av samtal på en mängd VoIP-appar som Skype, Viber, IMO, Facebook, WhatsApp och andra.

Stegen för att spela in WhatsApp-samtal med Cube Call Recorder är ganska enkla.

1. Ladda ner ACR-appen Cube Call Recorder från Google Play Store och följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera appen.

2. När appen är konfigurerad, öppna appen och knacka på mikrofonikonen längst ned till höger på skärmen.

3. Nu kommer alla samtal som du ringer på WhatsApp att spelas in.

För att stoppa inspelningen av samtalet, tryck helt enkelt på mikrofonikonen (se bild nedan).

Mikrofonikonen fungerar som en växel och du kan aktivera och inaktivera samtalinspelning genom att helt enkelt trycka på mikrofonikonen.

2. Spela WhatsApp-samtal på Android-telefonen med hjälp av en inspelare

Om din enhet inte stöder inspelning av VoIP-samtal kan du använda en annan telefon, surfplatta eller en särskild ljudinspelningsenhet för att spela in WhatsApp-samtal på din Android-telefon.

Även om det är riktigt enkelt att spela in WhatsApp-samtal med en annan telefon, är ljudkvaliteten som produceras med den här metoden sämre jämfört med inspelningen av WhatsApp-samtal med appar.

1. Placera helt enkelt ditt WhatsApp-samtal på högtalartelefonen

2. Använd en annan telefon, surfplatta eller en särskild röstinspelare för att spela in ditt telefonsamtal.

Tips: För inspelning av samtal kan du ladda ner och installera Easy Voice Recorder App på din sekundära enhet (telefon eller surfplatta).

Spela WhatsApp-samtal på iPhone eller iPad

Även om det är möjligt att spela in WhatsApp-videosamtal finns det praktiskt taget ingen app i App Store som kan spela in WhatsApp-röstsamtal.

Därför är det enda sättet att spela in WhatsApp-samtal på iPhone att använda en annan enhet (iPad, telefon, surfplatta) eller en dedikerad röstinspelare.

1. Placera ditt WhatsApp-samtal på iPhone med högtalarläge.

2. Spela in konversationen med en sekundär enhet - iPad, en annan iPhone, surfplatta eller en särskild röstinspelare.

Tips: Du kan använda röstminnen för att spela in samtal på din sekundära enhet. Röstminnen är en Apple-app och bör vara lättillgängliga på din iPhone eller iPad.

Detta är tyvärr det enda sättet att spela in WhatsApp-samtal på iPhone utan att jailbryta din enhet.