Hur du avaktiverar genväg av kamerakamera på Android-telefon

Om du är mer benägna att oavsiktligt öppna kameran genom att trycka på strömbrytaren två gånger, kanske du är intresserad av att veta stegen för att inaktivera strömbrytaren Kamerakort på Android Phone.

Inaktivera genväg av kamerakamera på Android-telefon

Om din Android-telefon kör Android Marshmallow, Nougat eller senare versioner öppnar du kameran genom att dubbelklicka på strömknappen.

När du trycker på strömbrytaren två gånger kommer din Android-telefon att vibrera, vilket indikerar att kameran på din telefon är redo att användas.

Även om den här funktionen kan vara användbar finns det användare som letar efter ett sätt att förhindra att kameran av misstag lanseras på sina Android-telefoner.

Därför kan du enkelt stänga av den här funktionen om du inte tycker att strömbrytaren Kamerargenväg är användbar och fortsätter att öppna kameran av misstag.

Inaktivera genväg av kamerakamera på Android-telefon

Följ stegen nedan för att inaktivera strömbrytaren Kamerakort på din Android-telefon.

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon.

2. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och tryck på Display.

3. På skärmen flyttar du växeln bredvid Tryck på strömbrytaren två gånger för kameran till AV-läge.

Efter den här inställningen kommer din Android-telefon inte längre att öppna kameran när du trycker på strömbrytaren två gånger.

Du måste komma åt kameran på din Android-telefon antingen genom att öppna Camera-appen eller genom att knacka på kamerans genväg på låsskärmen.

Aktivera genväg för kamerakamera på iPhone

Du kan när som helst aktivera tillbaka genvägen för kamerakamera på din Android-telefon genom att gå till Inställningar> Skärm> och slå på PÅ Tryck på strömknappen två gånger för kameralternativ.

Efter detta kommer du att kunna starta kameran på din Android-telefon genom att trycka på strömbrytaren två gånger.