Den genomsnittliga batteritiden för en iPhone

IPhone: s stora skärm, nätverksfunktioner och kraftfulla processor tar alla vägen på batteriets livslängd, och livslängden på en enda laddning beror till stor del på hur mycket du får tillgång till dessa funktioner. Måttlig användning kan få en enda laddning under mer än en dag, medan tung användning förkortar den effektiva livstiden till en liten bråkdel av en dag. Som med alla uppladdningsbara batterier minskar laddningens livslängd när iPhone åldras.

Enkel laddningsliv

Apple annonserar upp till 300 timmars livstid för en iPhone 4-enhet som hålls i beredskapsläge utan att ringa eller köra några applikationer. För praktisk användning fann Engadget att batteriet i en ny iPhone räcker i nästan 40 timmar medan det ofta används av en mängd olika funktioner. Ständig användning av iPhones mer resurskrävande funktioner som spel, videoinspelning eller videosamtal kan tömma batteriet på så lite som fyra timmar.

Batteriets livslängd över tiden

Uppladdningsbara batterier tappar långsamt sin kapacitet över tiden. Apple uppskattar att ett iPhone-batteri fortfarande kommer att behålla cirka 80 procent av sin ursprungliga kapacitet efter 400 laddningscykler. Fler laddningscykler minskar kapaciteten ytterligare. För att minimera kapacitetsförlusten, töm och ladda batteriet helt en gång i månaden.

Förbättrad batteritid

Apple rekommenderar flera användningsbeteenden för att maximera batteriets livslängd för en iPhone. Håll telefonen så nära rumstemperatur som möjligt och undvik att utsätta den för extrem värme eller kyla. Stäng av GPS, automatisk kontroll av e-post, Bluetooth och andra nätverksfunktioner när de inte används för att undvika att batteriet töms i onödan. När du är utanför täckningsområdena placerar du iPhone i flygplansläge för att hindra enheten från att ständigt söka efter signal. Använd den svagaste tillgängliga ljusstyrkan på skärmen eller använd inställningen för automatisk ljusstyrka. Slutligen, håll iPhone låst när den inte används för att stänga av skärmen.

Byta ut gamla batterier

Apple tillhandahåller ett utbytesprogram för batterier som inte längre håller en tillfredsställande laddning. För iPhones som fortfarande är under garanti kommer Apple att byta ut batteriet om det inte längre håller 50 procent av sin ursprungliga laddning. Apple utför ersättningar utanför garantin mot en avgift. Andra företag erbjuder också batteribyte och gör-det-själv-kit, men notera att använda dessa tjänster kommer att upphäva iPhones garanti.