Påverkar en internetanslutning Netflix?

Netflix-streamingvideotjänsten kräver en stabil internetanslutning för att strömma innehåll utan pauser eller buffring. En nedladdningshastighet på minst 0,5 megabit per sekund krävs för att använda Netflix-tjänsten på datorer eller enheter anslutna till en Wi-Fi-signal. Netflix-mobilappar på Android och iOS kan använda mobildatanätverk för att strömma innehåll förutsatt att anslutningshastigheten är tillräckligt snabb.

Internetanslutningshastigheter

Enligt den officiella supportdokumentationen krävs en nedladdningshastighet för internetanslutningen på minst 0,5 Mbps för att strömma Netflix-innehåll framgångsrikt. En anslutningshastighet på minst 1 Mbps rekommenderas, med 3 Mbps rekommenderas för DVD-kvalitet och 5 Mbps rekommenderas för HD-kvalitet. Netflix-webbplatsen och apparna justerar automatiskt videouppspelningskvaliteten för att matcha den tillgängliga internetanslutningshastigheten. Du kan ställa in den högsta tillåtna videokvaliteten från länken "Hantera videokvalitet" på sidan Ditt konto.

Förbättra Internet-hastigheter

För att förbättra din internetanslutningshastighet, stäng av alla andra program eller öppna webbläsarflikar som kan ladda ner data från webben. Stäng av alla andra datorer eller enheter som är anslutna till ditt lokala nätverk som för närvarande inte används. Om du har möjlighet att ansluta din Netflix-dator eller enhet till din router via en trådbunden anslutning ger detta vanligtvis en snabbare och mer stabil anslutning än vad Wi-Fi kan.

Netflix på mobila enheter

Netflix officiella mobilappar kan ansluta till Internet via Wi-Fi eller mobilnät. Om du har problem med videostreaming av dålig kvalitet på mobila enheter är det möjligt att din nedladdningshastighet inte är tillräckligt hög. Byt till ett område med starkare signal eller byt till en mer stabil Wi-Fi-anslutning för att försöka lösa problemet. Som på skrivbordsplatsen justerar Netflix-apparna videostreamingkvaliteten automatiskt baserat på tillgänglig anslutningshastighet.

Problem med felsökning

Ihållande problem med videokvaliteten kan bero på en långsam internetanslutning eller ett annat problem. Använd ett hastighetstestverktyg på din dator eller mobila enhet för att undersöka din aktuella nedladdningshastighet och kontrollera om andra webbplatser och appar har problem. Om problemet inte orsakas av en långsam eller trasig internetanslutning kan det räcka för att rensa webbläsarens cache, installera om webbläsaren eller installera om Netflix-appen på din mobila enhet. Kontrollera Netflix Twitter-sidan för att se om det finns några aktuella tekniska problem med Netflix-plattformen.