Hur bra är höghastighetsinternet med 2 Mbps?

En höghastighetsinternetanslutning på 2 Mbps är inte bra för mycket utanför webbsurfning, grundläggande e-postanvändning och musikstreaming. Även om det tekniskt sett är en höghastighetsanslutning, kommer en 2Mbps-anslutning att kämpa med stora nedladdningar och kräva buffertider med standarddefinitionsvideo. Medan 2Mbps är en av de minsta bredbandsnivåerna som erbjuds, är den fortfarande mer än 36 gånger snabbare än den snabbaste fjärranslutningen. 2Mbps-nivån pressas ofta som en ekonomilösning och på landsbygden där anslutningar med högre hastighet inte är tillgängliga.

Webbläsning och e-post

Nedre bredbandsanslutningar med hastigheter mellan 1Mbps och 4Mbps är lämpliga för grundläggande Internetanvändning med webbläsning och typisk e-postanvändning. Webbplatser laddas inte blixtsnabbt, men dina vanliga webbplatssidor laddas om några sekunder. En 2Mbps-anslutning hanterar små, webboptimerade bilder och text på ett adekvat sätt. Det är också en tillräcklig hastighet för allmän e-post. Små filer som ett Word-dokument eller en enskild bild tar inte lång tid att skicka, men satser med bilder och videor kommer att göra det. Med lite tålamod fungerar webbläsning och e-post bra. En webbplats som tar två sekunder att ladda på en 10 Mbps-anslutning tar cirka åtta sekunder att ladda på en 2 Mbps-anslutning. Bild- och videotunga webbplatser kräver betydande laddningstider.

Strömmande ljud och video

En 2Mbps-anslutning räcker för att strömma ljud men kommer att kämpa med standardupplöst videoinnehåll. Internetradio- och musikstreamingtjänster har tillräckligt med bandbredd för att fungera med lägre bredbandshastighet. Högupplöst videoinnehåll fungerar inte på en 2Mbps-anslutning utan att buffertider tar flera gånger så länge videon är i sig. Enligt Speedtest.net är en 2Mbps-anslutning tillräckligt snabb för att hantera ett enda högkvalitativt videosamtal. Anslutningen kommer dock att kämpa med gruppvideochattar.

Filöverföring

Filöverföringar körs långsamt på en 2Mbps-anslutning. Det här hastighetsnivån rekommenderas inte om du laddar upp mycket innehåll till webben. Att ladda upp massor av videor och bilder över bredband med lägre hastighet kan ta timmar jämfört med några minuter på en högre hastighetsanslutning. Denna internethastighet är inte heller optimal för tung FTP eller peer-to-peer-användning.

Spel

Spel på en 2Mbps-anslutning är beroende av själva spelet. Spel använder vanligtvis inte mycket bandbredd för att fungera, men kräver istället låg ping. SpeedTest.com rekommenderar att du har en ping på mindre än 100 milisekunder. Ping är den tid det tar att skicka ett meddelande och ta emot ett returmeddelande från en annan dator. Hastigheten på 2 Mbps är tillräcklig för att spela i spel som lagras lokalt på din dator; dock kommer spel som laddas live från Internet dåliga laddningstider. Korrigeringar och uppdateringar kan också ta ett tag på en 2Mbps-anslutning. Till exempel: en 500MB-patch som tar sex minuter att ladda ner på en 10Mbps-anslutning tar mer än en halvtimme på en 2Mbps-anslutning.