Vilka är de små vita rutorna med blå pilar på mina skrivbordsikoner?

I det nedre vänstra hörnet på några av ikonerna på ditt Windows-skrivbord kan du se en liten vit ruta med en blå pil. En pil som pekar uppåt och till höger indikerar att ikonen är en genväg. Vissa utgåvor av Nortons säkerhetsprogramvara använder också ikonöverlagringar för att ange filstatus.

Genvägspilar

Windows använder ikonöverlägg för att berätta mer om status för filen som ikonen representerar. En liten vit ruta med en blå diagonal pil från vänster till höger med en liten kurva säger att ikonen är en genväg - programmet eller filen finns inte på skrivbordet utan finns någon annanstans på datorn. Till exempel har program vanligtvis en genvägspil eftersom de vanligtvis finns i mappen Programfiler.

Norton Backup Status Overlays

Norton använder ikonöverlägg för att ange säkerhetskopieringsstatus för dina filer. Filer som är säkerhetskopierade har en grön ruta med en bock. Filer som utesluts från säkerhetskopior har en grå överlagring. Filer som ännu inte har säkerhetskopierats har en liten vit ruta med en blå pil nedåt.

Ta bort Windows-genvägsikonen manuellt

Du kan bli av med den blå pilen från dina genvägsikoner genom att manuellt radera registernyckeln som är associerad med genvägar. Windows-registret är en mycket viktig databas med inställningar och alternativ; att radera eller ändra fel post kan hindra din dator från att fungera korrekt eller alls. Av denna anledning bör du bara försöka ta bort manuellt om du har mycket erfarenhet av att arbeta med Windows-registret.

Ta bort Windows genvägsikon överlagringar med ett verktyg

Ett säkrare alternativ än att redigera Windows-registret är att ladda ner och köra ett verktyg som tar bort eller ändrar ikonöverläggen. Ett verktyg som Vista Shortcut Overlay Remover har den extra fördelen att du kan ta bort ikonöverlägg helt eller ha ett mindre overlay. Vista Shortcut Overlay Remover fungerar också med Windows 7 32-bitars; Det finns en separat version för Windows XP och Windows 7 64-bitars.