Så här ställer du in BIOS och video-RAM på en HP Pavilion

Att ändra mängden RAM-minne på ditt system är vanligtvis nödvändigt först efter installationen av ett nytt grafikkort. Det är en bra idé att flasha (eller uppdatera) din BIOS efter att ha installerat ny hårdvara för att säkerställa maximal kompatibilitet, men anser att det är ett andra steg. BIOS på de flesta HP Pavilion-datorer ger dig lite flexibilitet med avseende på dina videoinställningar och mängden tillgängligt videocache; om du inte kan justera dessa inställningar efter dina önskemål måste du uppdatera BIOS till den senaste versionen.

Ändrar video-RAM

Steg 1

Stäng av systemet. Slå på den igen och tryck på "F2" upprepade gånger så snart du har tryckt på strömbrytaren. Detta ger dig tillgång till BIOS på ett HP-system som byggts före 2006; om du har uppdaterat moderkortet på ditt system eller bytt processor måste du besöka tillverkarens webbplats eller kontrollera referensmaterialet som medföljer för att hitta BIOS-nyckeln.

Steg 2

Tryck på högerpil för att komma till menyn Avancerat i ditt BIOS-installationsprogram. Tryck på nedåtpilen för att bläddra igenom menyn tills Videominne är markerat. Tryck sedan på "Enter" för att komma till undermenyn. Markera det värde du vill använda och tryck på "Enter" igen för att acceptera ändringen.

Tryck på "F5" för att spara dina inställningar och avsluta. Datorn startar om och tillämpar de nya inställningarna för videominnet.

Uppdaterar BIOS

Steg 1

Besök HPs support och ladda ner HP Pavilion BIOS-uppdateringsprogram (se Resurser). Inte alla versioner av den ursprungliga BIOS för Pavilions inkluderade ett alternativ för videominne, så du måste uppdatera BIOS för att lägga till alternativet. Om du precis har satt i ett nytt grafikkort rekommenderas en BIOS-uppdatering. Välj din modell från HP: s supportsida och skriv "BIOS-uppdatering" i sökfältet. Klicka på länken för att ladda ner BIOS-uppdateringsfilen.

Steg 2

Sätt i en diskett i din Pavilions enhet. Öppna Min dator. Högerklicka på diskettenheten (A :) och välj Format från menyn. Klicka på kryssrutan bredvid Kopiera endast systemfiler och klicka sedan på "OK".

Steg 3

Leta reda på den nedladdade BIOS-självutdragningsfilen. Dubbelklicka på den och klicka för att acceptera villkoren i licensavtalet. Programmet kopierar alla nödvändiga filer till diskettenheten.

Lämna disketten i enheten och starta om datorn. Systemet ser automatiskt efter disketten för startfiler och flash-BIOS-verktygsprogrammet körs. Se till att BIOS-programmet matchar ditt system-ID och tryck på "Y" för att börja. När installationen är klar matar du ut disketten innan datorn startar om. Ett felmeddelande om kontrollsumman visas. Tryck på "F1" för att komma in i BIOS-programmet och tryck sedan på "F5" för att återställa standardvärdena. Tryck på "F10" för att spara och avsluta och starta sedan om. Du kan nu komma åt BIOS när som helst och ändra ditt videominne enligt avsnitt 1.