Hur man aktiverar eller inaktiverar automatiska appuppdateringar på iPhone

Introducerade av Apple i iOS 7 är automatiska appuppdateringar designade för att ladda ner programvaruuppdateringar automatiskt på din iPhone, när uppdateringar görs tillgängliga av apputvecklarna. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du aktiverar eller inaktiverar automatiska uppdateringar på iPhone och även fördelarna och nackdelarna med automatiska appuppdateringar.

Fördelar med automatiska appuppdateringar

Generellt är automatiska appuppdateringar användbara, speciellt för de användare som tenderar att glömma att uppdatera appar och även för de användare som inte vill spendera sin tid på att manuellt uppdatera appar.

En av de största fördelarna med att aktivera automatiska appuppdateringar är att apparna på din iPhone alltid kommer att vara uppdaterade, detta kan verkligen göra en skillnad om en säkerhetsrelaterad uppdatering släpps.

Nackdelar med automatiska appuppdateringar

En nackdel med automatiska appuppdateringar är att du inte har någon kontroll över appuppdateringar på din iPhone. Uppdateringar kommer att ske när och när de är tillgängliga och utan din tillåtelse som inte gillade av vissa användare.

Användare som inte gillar Automatiska uppdateringar gillar vanligtvis att kontrollera de nya funktionerna och ändringarna som ingår i en appuppdatering innan de beslutar sig om att uppdatera appen.

Ett annat skäl till varför många användare inte vill aktivera automatiska uppdateringar beror på rädsla för att appuppdateringar sker via en mobiltelefonanslutning och äter upp dyra mobildata.

Som visas nedan finns det emellertid ett sätt att förhindra automatiska appuppdateringar via en mobilanslutning och se till att din enhet bara laddar ner automatiska appuppdateringar via en WiFi-anslutning.

Aktivera automatiska appuppdateringar på iPhone

Följ stegen nedan för att aktivera automatiska appuppdateringar på din iPhone eller iPad.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad

2. Nästa tryck på alternativet iTunes & App Store (se bild nedan)

3. På nästa skärm, aktivera alternativet för automatiska uppdateringar genom att flytta skjutreglaget för uppdateringar till ON (se bild nedan).

Se till att alternativet att använda cellulära data är avstängt (se bilden ovan), eftersom detta förhindrar att automatiska nedladdningar använder dina dyra mobildata. (Se bilden ovan)

Inaktivera automatiska appuppdateringar på iPhone

Om du inte gillar automatiska appuppdateringar kan du enkelt inaktivera automatiska appuppdateringar på din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Klicka på Inställningar

2. Klicka sedan på iTunes & App Store (se bild nedan)

3. Stäng av alternativet Uppdateringar på nästa skärm (se bild nedan)