Hur länge ska jag ladda en Garmin via USB?

Garmins nuvi GPS-enheter är utformade för att vara lätta, bärbara och lätta att använda. De kan laddas när du är hemma eller på resande fot med hjälp av de medföljande växelströmsladdarna och billaddarna. Om du befinner dig borta från båda laddarna men har en dator eller annan enhet med USB-anslutning kan du använda USB-anslutningen för att ladda din nuvi. Det är dock långsammare än en normal laddning.

Laddningstider

När de är anslutna till ett el- eller likströmsuttag via en av standardladdarna laddas de flesta nuvi-modellerna på fyra timmar eller mindre. Skärmen visar en ikon för att visa att batteriet laddas. När det är fulladdat ger skärmens batterimätare på de flesta modeller en användbar uppskattning av din återstående effekt. Om du laddar från USB istället är den tillgängliga strömmen mycket lägre än den är med standardladdarna. I stället för fyra timmar kan en fulladdning ta så lång tid som åtta till tolv timmar.

Använda USB

Trickladdning via USB-kontakten är inte det bästa tillgängliga alternativet när du behöver ladda ditt batteri bråttom, men det har dess användningsområden. Om du är på resande fot och har glömt dina laddare kan trickladdning över natten - eller hela dagen, medan du är upptagen med andra saker - fortfarande ge dig tillbaka till full kapacitet. Alternativt kan du låta din nuvi vara ansluten till USB-porten hela dagen medan den används. Rörladdningen kompenserar din batterianvändning och förlänger din befintliga laddnings livslängd dramatiskt. Om ditt schema är flexibelt, koppla in din nuvi för en påfyllning när du tar en paus.

Begränsningar och överväganden

Det finns några saker att tänka på om du sipprar din nuvi på vägen. Om du är ansluten till en bärbar dator eller annan bärbar enhet måste den antagligen vara på innan den laddar din nuvi. Vissa bärbara datorer är ett undantag, med en USB-port som är ansluten för att förbli aktiv även när själva datorn är avstängd. De är speciellt avsedda för laddning eller för att driva andra tillbehör. Om du befinner dig i frysning eller ovanligt heta omgivningar kan din nuvi vägra att ladda. Detta är normalt och skyddar enheten från skador. Ge värme eller skugga efter behov, och enheten laddas som vanligt.

Batteridrivna USB-laddare

Om du kommer att vara borta från ditt hem eller fordonsladdare under en längre tid, till exempel en vildmarkstur i helgen, kan du dra nytta av en batteridriven bärbar USB-laddare. Flera tillverkare tillverkar dessa, i ett stort antal storlekar och kapaciteter. Mindre enheter passar i en ficka eller ryggsäck och laddar din GPS tre till fem gånger. Större har batterier med högre kapacitet och flera uttag och är lämpliga för laddning av flera enheter. Din nuvi laddas med full hastighet med dessa produkter och når vanligtvis full laddning på fyra timmar eller mindre.