Vad är skillnaden mellan en Garmin och en TomTom?

Garmin- och TomTom-enheter är ganska jämförbara, men de har också några signifikanta skillnader som kan leda ditt köpbeslut på ett eller annat sätt, mest när det gäller stil och extra funktioner. Sammantaget gör de dock, trots de få skillnaderna, vad en GPS ska göra - dirigera dig vart du behöver gå.

Urval

Enligt en "PC Magazine" -recension av Garmin- och TomTom-enheter "är de två så nära i funktionsuppsättningar, prissättning och routningsnoggrannhet att du i allmänhet inte kan gå fel med någon av dem." Men när det gäller produktval, skiljer sig Garmin från TomTom genom att tillhandahålla handhållna GPS-enheter avsedda för vandrare och fotgängare, medan TomTom fokuserar främst på bilnavigering. Båda företagen erbjuder dock armbandsur som drivs av GPS-teknik samt GPS-appar för smartphones.

Användbarhet

Professionella och offentliga granskare av båda enhetsmärkena har funnit att Garmin-enheter tenderar att ha lättläst grafik och ikoner, medan TomTom-enheter tenderar att visa mer information, till exempel fler namn på omgivande gator. Dessutom rapporterade granskarna av "PC Magazine" en anekdotisk trend av TomTom-enheter som har bättre trafikvarningar i realtid, men av Garmin som ger lättare att navigera, bättre kategoriserade intressanta menyer eller intressepunkter än TomTom.

Kartor

TomTom bildar sin GPS-kartläggning från Tele Atlas, ett europeiskt rotföretag, medan Garmin bildar sina kartor från Navteq, ett amerikanskt företag. Därför har vissa människor funnit att TomTom-enheter tenderar att ge mer exakta anvisningar för europeiska platser och att Garmin tenderar att göra bättre på amerikanska platser. Din upplevelse kommer dock till stor del att bero mer på din specifika plats, oavsett vilket land du befinner dig i. Båda varumärkena erbjuder 3D-kartläggning, vilket hjälper till vid navigering i komplicerade och krångliga korsningar eller motorvägsutbyten.

"Lyxiga" funktioner

Förutom 3D-kartläggning kommer alla Garmin- eller TomTom-enheter som gjorts under de senaste åren sannolikt att ha text-till-tal-konvertering för talade gatunamn, omfattande POI-databaser och automatisk omdirigering för de speciella ögonblicken när, trots att de har en GPS, du tar fortfarande fel vändning. Det finns dock några extra funktioner som en enhet kan ha och den andra inte. Till exempel erbjuder TomTom en Twitter-funktion som låter dig tweeta din ankomsttid till dina Twitter-följare via din TomTom-enhet. Garmin har en funktion som heter ecoRoute som beräknar det mest bränsleeffektiva sättet att komma någonstans och spårar bränsleförbrukningen.