Skickar LinkedIn ett meddelande när någon har ignorerat din inbjudan?

LinkedIn online professionella nätverk använder anslutningsförbindelser som indikator på att du har en relation med en annan abonnent. LinkedIn avslöjar inte hur många inbjudningar det tilldelar varje abonnent, men tjänsten utsätter varje konto för begränsningar. När du bjuder in en annan medlem att ansluta kan du få e-postmeddelanden från LinkedIn om statusen för dina konturer och svaret de fick, men inte varje åtgärd resulterar i en uppdatering.

Väntande inbjudningar

När du har skickat en inbjudan till en potentiell anslutning får hon ett första e-postmeddelande om ditt intresse och påminnelser i e-postform i flera veckor. Dessa meddelanden från LinkedIn försöker förnya hennes intresse för att få kontakt med dig och inkluderar länkar till din profil, din kunds inkorg - där inbjudan väntar på hennes svar - och de preferenser som styr om en LinkedIn-medlem får dessa e-postmeddelanden eller inte.

Accepterar inbjudningar

Såvida du inte begränsar Linkedins förmåga att kontakta dig via e-post resulterar godkännandet av en av dina anslutningsinbjudningar i att tjänsten skickar ett e-postmeddelande om att ditt personliga nätverk nu innehåller en ny medlem. Din potentiella kund kan ha klickat på en godkänd länk per e-post eller startat anslutningen på LinkedIn-webbplatsen. Meddelandet du får ger en länk till din nya anslutnings profil, hennes e-postadress och en sammanfattning av hennes anslutningar.

Svar på inbjudningar

Istället för att acceptera en inbjudan kan personen som du skickade den besluta att svara på den via LinkedIn. Ett svar resulterar bara i en e-postuppdatering, men det utgör inte ett avslag på din inbjudan. Din vän eller kollega kan besluta att gå med i ditt nätverk vid en senare tidpunkt, så länge du lämnar inbjudan öppen.

Ignorera inbjudningar

Att ignorera en anslutningsinbjudan arkiverar den utan att acceptera eller vägra den. Linkedins meddelanden täcker inte denna situation, så om inte den enskilde kontaktar dig utanför tjänsten, kommer du inte att få någon statusuppdatering för att indikera att din inbjudan föll längs vägen. Eftersom din prospekt ignorerade din inbjudan snarare än att avvisa den kan du skicka en efterföljande inbjudan till henne som ett uppföljningsförsök att lägga till henne i ditt nätverk.

Avtagande inbjudningar

När någon anger att din anslutningsinbjudan ignoreras gör detta val ett ytterligare alternativ tillgängligt. "Jag vet inte [ditt namn]" innebär att du avvisar en inbjudan och hindrar dig från att skicka ytterligare överturer till den personen. Om för många av de personer du bjuder in avvisar dina inbjudningar kan LinkedIn begränsa ditt konto. På grund av dessa potentiella konsekvenser rekommenderar tjänsten att medlemmar bara använder alternativet "Jag vet inte" när de verkligen inte känner igen källan till en inbjudan. Från och med januari 2013 tillhandahåller LinkedIn inget sätt att bedöma hur många av dina inbjudningar som avvisades.

Återkallande inbjudningar

Om du bjuder in någon att ansluta och inte få något svar kan du välja att dra tillbaka inbjudan. Även om det kommer att försvinna från mottagarens inkorg, kommer hon inte att få någon e-postmeddelande om din åtgärd. För att skicka henne en ny inbjudan vid ett senare tillfälle måste du ange hennes e-postadress, eftersom LinkedIn inte längre tillåter dig att kontakta henne direkt via tjänsten. Uttag lägger inte till fler inbjudningar till den totala summan du kan skicka.