Hur man återställer information från VHS-band inspelade över

Alla har gjort det, av misstag spelat in något med sin videokamera. Eller även om det inte var av misstag, kan du inte bara ibland ha några av dessa uttag tillbaka för att titta på och skratta åt. Tja, innan den digitala tidsåldern - om du kommer ihåg så långt tillbaka - spelade människor in på VHS-band. Förutom att de är skrymmande och temperamentsfulla lagrar VHS-band inte heller data när det har spelats in och det kan därför inte återställas.

Hur man återställer information från VHS-band inspelade över

Videoåterställning av ett inspelat VHS-band är inte genomförbart, så bli inte för fixerad när du återställer den gamla filmen. Av olika tekniska skäl kan VHS-band inte lagra videodata när den har spelats in, faktiskt när ett VHS-band spelar in över något raderar det filmen som tidigare upptog bandet.

Om något spelades in på ett band som du verkligen tror att du inte kan leva utan kan du försöka konsultera en professionell tjänst som specialiserat sig på reparation, återställning och återställning av videoband, men chansen att mycket av det inspelade över materialet kan räddas är väldigt smal och processen är vanligtvis ganska dyr, så var beredd att ponnera lite seriösa pengar.

Överför alla dina VHS-inspelningar till reservband, eller bättre än att överföra dem till ett digitalt format. Genom att göra detta kommer du inte bara att undvika den pinsamma och smärtsamma möjligheten att spela in över dem, utan du kommer att bevara videon i dess nuvarande kvalitet. Den som har sett en gammal VHS vet att VHS-inspelningar över tid förlorar sin kvalitet. Även om överföring av video från VHS kan vara en tidskrävande process, om du bryr dig om innehållet i videon är det också värt ett.

Tejp som är gamla, skadade eller inte fungerar av någon annan anledning, såsom förekomst av mögel eller damm, kan ofta räddas. Oavsett vad du gör, försök inte spela en VHS som inte är i gott skick, eftersom detta kan förvärra situationen. Det bästa du kan göra är att kontakta din lokala videoreparationsservice och få dem att titta på tejpen. Eftersom skadade och daterade VHS-band är vanliga idag är proceduren relativt vanlig och bör inte släppa ut dig för mycket.

Tips

Dra nytta av modern teknik och köp en digital eller miniDV-videokamera, som enkelt kan överföras till digitalt format. Genom att göra detta behöver du inte oroa dig för inspelning över värdefulla bilder eller för den gradvisa förlusten av kvalitet som VHS-band upplever.