Hur man ansluter en CD-spelare till högtalare

Medan CD-spelare kan se något mindre användning i många hushåll när människor övergår till digitala musikfiler, är de fortfarande en viktig häftklammer för alla hemunderhållningssystem. CD-spelare finns i prisklasser från under $ 100 till enheter som kostar tusentals, men alla ansluter till högtalarna på ett liknande sätt.

Allmänna anslutningstyper

CD-spelare erbjuder flera anslutningsalternativ. Digitala anslutningar, som optiska och koaxiella, är de vanligaste, tillsammans med vanliga "röda och vita" analoga uttag. Digitala anslutningar är i de flesta fall bättre, eftersom de undviker störningar och brus medan du låter din mottagare göra det tunga bearbetningsarbetet. Analoga anslutningar brukar användas av dem som investerar betydande summor i sina maskiner eftersom deras interna ljudbehandlingschips subjektivt förbättrar ljudkvaliteten. Andra anslutningstyper, som XLR, är överföringar från blandningskort och professionellt ljudutrustning och använder tre interna ledningar för att bära signal och avvisa brus. Denna anslutningstyp finns främst på avancerade spelare, med matchande ingångar som behövs på mottagaren eller förförstärkaren.

Digitala anslutningar

Inspektera baksidan av din mottagare eller förförstärkare och gör en översikt över tillgängliga ingångsuttag. Ta bort de små gummikåpan på kabeln för optiska anslutningar. Bestäm orienteringen för det nycklade ingångsuttaget i förhållande till kabelns kontakt. Du kan behöva ta bort ett litet dammlock över kontakterna på enheterna. Skjut in kabelanslutningarna i uttagen tills du hör och känner ett klick. Liksom andra kablar i RCA-stil skjuts digitala koaxialanslutningar in i en matchande orange eller svart fristående kontakt.

Analoga utgångar

Om du väljer analoga kablar, se till att den röda och vita färgkodningen matchar mottagaren eller förförstärkaren och spelarens sida, så att din stereoseparation och bildåtergivning är som den ska. Vissa kablar kräver en liten vridrörelse när du sätter in dem i enheterna. Bärbara CD-spelare ansluter vanligtvis till mottagare med ett litet 3,5 mm-uttag i spelarens ände och fläktar ut i ett konventionellt par röda och vita RCA-kablar på den andra. I detta fall bestäms den totala volymen genom att justera volymen på spelaren och mottagaren, eftersom 3,5 mm-kablar ofta använder hörlursutgången på spelaren.

Gå trådlöst

Även om CD-spelare inte ansluter trådlöst till mottagare och förförstärkare kan du välja att använda trådlösa högtalarsystem för att få ljud från din spelare till tidigare oåtkomliga utrymmen. Anslut din spelare till din mottagare som du väljer. Skruva i högtalarkablarna till deras matchande anslutningar på din mottagare eller förstärkare. Skruva fast den andra änden av dessa ledningar till den trådlösa sändaren. Placera dina högtalare inom tillverkarens specificerade intervall - vanligtvis 30 till 100 fot - och anslut sedan varje högtalare till ett eluttag. Dessa lösningar är bra för utomhusområden, loft och hus byggda på betongplattor - utrymmen som inte bidrar till att enkelt dölja högtalarkablar.