Så här skickar du ett meddelande på Facebook utan att andra ser det

Facebook är byggt för att hjälpa dig att dela så mycket som möjligt med dina vänner, så om du skickar ett meddelande som du vill hålla privat är det viktigt att kontrollera att du bara delar det med avsedda mottagare. Förutom de enskilda privata konversationerna du kan göra via Facebook Chat och meddelandesystemet, kan du också kontrollera publiken för meddelanden som skickas till din tidslinje eller andras tidslinjer.

Skicka ett privat meddelande

Steg 1

Logga in på Facebook och klicka på länken "Meddelanden". Välj "Nytt meddelande."

Steg 2

Börja skriva namnet på den person som du vill skicka ett meddelande till. När rätt namn visas klickar du på det för att bekräfta den avsedda mottagaren. Om du vill skicka ett meddelande till mer än en person, lägg till andra vänner på samma sätt.

Steg 3

Klicka i rutan "Skriv ett meddelande" och skriv ditt meddelande. Du kan bifoga alla filer och foton med länkarna under huvudinmatningsfältet.

Klicka på knappen "Skicka" när meddelandet är klart. Meddelandet läggs till i dina befintliga konversationer med den vän eller grupp av vänner du har valt.

Skicka privat till din tidslinje

Steg 1

Logga in på Facebook och klicka i rutan "Uppdatera status". Skriv in meddelandet som du vill att dina valda vänner ska kunna se.

Steg 2

Använd knapparna för tagg, plats och foto under textrutan om du vill lägga till personer, platser eller bilder till uppdateringen.

Steg 3

Öppna rullgardinsmenyn för publikväljare (med knappen "Lägg upp") och välj "Anpassad" i listan.

Steg 4

Välj "Specifika personer eller listor" från den första rullgardinsmenyn och ange namnen på de vänner du vill kunna se inlägget. När rätt namn visas klickar du på det.

Välj "Spara ändringar" för att bekräfta inläggets publik och klicka sedan på "Lägg upp" för att publicera uppdateringen till din tidslinje. Endast de valda vännerna kan se det på din tidslinje och i deras nyhetsflöden.