Hur man fixar en TomTom som har tappat sina kartor

TomTom tillverkar flera modeller av fordonsmonterade personliga GPS-enheter. Liksom många små datorsystem använder dessa GPS-enheter flashminne som liknar det som finns i en USB-minne för att fungera. När en användare sparar en stor mängd data på GPS-enheten eller använder enheten kraftigt kan minnet bli fullt eller skadat. En olycklig bieffekt av detta är kartor som inte laddas när enheten startas. Men det finns steg du kan ta för att rensa minnet och återställa kartorna.

Rensa Flash-minnet

Steg 1

Ladda ner Clear Flash-verktyget från TomToms webbplats. Spara verktyget på datorns skrivbord för enkel åtkomst. Dubbelklicka på EXE-filen och installera verktyget.

Steg 2

Anslut TomTom-enheten till din dator. Stäng av enheten först och anslut sedan enheten till datorn via USB-kabeln som medföljde den. Slå på enheten och datorn kommer att upptäcka den.

Kör TomTom Clear Flash-verktyget. Du kan behöva köra verktyget några gånger för att säkerställa att minnet har rensats. När minnet har rensats måste dina kartor installeras om på enheten.

Återställa dina kartor från en säkerhetskopia av datorn

Steg 1

Anslut TomTom-enheten till datorn med USB-kabeln som medföljer enheten.

Steg 2

Starta TomTom HOME-programmet som följde med din enhet. Detta program täcker de flesta tillgängliga enheter.

Klicka på "Backup and Restore" och sedan "Restore my device." Om du tidigare har säkerhetskopierat din enhet kommer detta att återställa alla tillgängliga kartor på den från din dator.

Återställ dina kartor direkt från TomTom

Steg 1

Anslut TomTom-enheten till datorn med den medföljande USB-kabeln. När du är ansluten startar du TomTom HOME-programmet.

Steg 2

Klicka på "Hantera min enhet." Om kartan är listad här som du planerar att ladda ner igen, placerar du en bock i rutan bredvid den och klickar på "Ta bort objekt från enheten." När du är klar klickar du på "Klar". Avsluta programmet TomTom HOME.

Steg 3

Byt namn på TomTom-mappen som finns på din dator. I Windows 7 klickar du på Start och sedan på "Dokument". Leta reda på mappen med namnet "TomTom" och högerklicka på den. Klicka på "Byt namn" och byt namn på mappen "TomTomOld."

Steg 4

Starta TomTom HOME igen.

Steg 5

Logga in på ditt TomTom HOME-konto. Gör detta genom att klicka på "Logga in" följt av ditt kontos e-postadress och lösenord.

Steg 6

Klicka på "Uppdatera min enhet."

Steg 7

Klicka på "Uppdatera och installera." När kartan har laddats ner klickar du på "Klar".

Klicka på "Uppdatera min enhet" igen. Om en uppdatering av ditt TomTom-program (programvara på enheten) visas, klicka på "Uppdatera och installera" för att säkerställa att du har den senaste programvaran installerad på själva enheten. När du är klar klickar du på "Klar".