Hur du lägger upp vilken låt du lyssnar på på Facebook

Socialt nätverk handlar om att dela, och det inkluderar musiken du lyssnar på. När du hör en låt du gillar i ditt musikmoln eller online-radio finns det ofta ett sätt att dela låten med Facebook-vänner. I många fall ser de titeln på låten, artisten, ett albumfoto och din kommentar.

Facebook-appar

Om du planerar att dela låtar regelbundet, undersök de många musikapplikationer som fungerar med Facebook. Enligt Facebooks hjälpcenter är installation av en musikapp det enda sättet att aktivera musiknotikonen som kommer att spela låten när någon klickar på den. För att komma igång, klicka på länken "App Center" medan du är på Facebook. Därifrån ser du ett sökverktyg. Skriv "Musik" eller "Radio" för att granska en lista med musikrelaterade applikationer. Några applikationer som du kan se inkluderar SoundCloud, Spotify, ReverbNation och TuneIn.

Varje app har sin egen metod för att distribuera innehåll. SoundCloud ber till exempel att du skapar en ström genom att följa strömmarna av musiker du gillar och vänner som också använder appen. När du har skapat din ström kan du lägga om det du lyssnar på. Denna ompost kommer att visas i avsnittet "Senaste aktivitet" på din Facebook-tidslinje.

Strömmande musik

Strömmande musikwebbplatser eller fristående applikationer är vanligtvis gratis och har omfattande musik- och medieval. Exempel är Pandora, iHeartRadio, Spotify, Slacker Radio och XM Radio. För att kunna använda den här metoden för sångdelning behöver du inte starta från Facebook. Logga bara in i själva applikationen och hitta delningsfunktionen. Med Pandora kan du till exempel dela musik med dina Facebook-vänner med en "Dela" -knapp som visas i gränssnittet. I Spotifys fristående applikation delar du låten du lyssnar på genom att välja "Arkiv> Anslut till Facebook" och ange din Facebook-inloggningsinformation. Genom att välja "Vänner" från menyn som frågar vem som kan se information som läggs ut på din tidslinje, kommer varje låt du bestämmer dig för att visas på ditt nyhetsflöde.

Moln

Sångdelning via moln fungerar på samma sätt som med streaming. Logga in på din molndisk och spela låten du vill dela från ditt bibliotek. Leta reda på delningsknappen. I Amazons molnspelare finns Facebook-delningsikonen längst ner på spelaren ovanför området som visar tidsläsaren. När du klickar på ikonen för att dela låten kan du skriva en kommentar om den som kommer att visas ovanför artist- och titelinformation.

URL: er

Ett enkelt sätt att dela en låt på Facebook är att kopiera låtens URL till statusfältrutan. Detta fungerar bara om låten har en URL som kan kopieras och klistras in. Om du till exempel har en låt lagrad i Google-dokument kan du få en länk med delningsverktyget. En nackdel med denna metod är att du själv måste skriva ut sångtitel och artistnamn; Facebook kommer inte att inkludera det automatiskt.