Hur man gör ett Twitter-konto offentligt

Alla Twitter-konton börjar som offentliga konton som gör det möjligt för alla att söka efter och visa dina tweets på eller utanför webbplatsen. Du måste ändra dina säkerhets- och sekretessområdesinställningar manuellt för att göra kontot privat för att blockera offentlig visning av dina tweets. För att göra kontot offentligt igen måste du komma åt samma område.

För- och nackdelar med privata konton

När du gör ett Twitter-konto privat döljs dina tidigare och framtida tweets på Twitter för alla utom för följare som får godkännande att se dem. Tweetsna är också dolda från sökmotorer på Internet. Tidigare offentliga tweets kan fortfarande hittas online om någon kopierade någon av dem till en annan webbplats. Din offentliga profilsida fortsätter också att existera, men visar bara din profilminiatyr, profilbild, användarnamn, bio, plats och tweetstatistik. Dina följare kan läsa dina tweets, men kan inte retweeta dem. Dessutom är tweetade svar till icke-följare osynliga.

Avslöjar ett dolt Twitter-konto

För att göra ditt dolda Twitter-konto offentligt igen, klicka på kugghjulsikonen, välj "Inställningar", välj "Säkerhet och integritet", avmarkera alternativet "Skydda mina tweets" och klicka sedan på "Spara ändringar." Om du vänder ditt beslut manuellt och byter till ett offentligt konto från ett privat gör alla tweets offentligt tillgängliga och sökbara igen via Twitter och sökmotorer. Alla begränsningar tas också bort. Som ett resultat kan Twitter-användare svara på och retweeta dina tweets när som helst och kopiera dem till andra webbplatser.