Så här ser jag mitt lösenord när jag är inloggad på Facebook

Facebook tillåter inte en användare att se sitt lösenord, inte ens när han är inloggad. Detta är en säkerhetsåtgärd utformad för att undvika situationer som att en användare på en offentlig dator glömmer att logga ut och någon annan kan hämta lösenordet. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord men ändå kan logga in beror det på att din webbläsare har lagrat lösenordet. Beroende på vilken webbläsare du använder kan du ibland hämta lösenord som de för Facebook.

Facebook-alternativ

Om du inte känner till ditt Facebook-lösenord kan du inte återställa det från Facebook själv. Du kan inte heller ändra ditt lösenord, eftersom du måste skriva in ditt befintliga lösenord för att ändra det. Ditt enda alternativ med Facebook själv är att logga ut och klicka sedan på "Glömt ditt lösenord? Alternativ" på inloggningssidan. Detta gör att du kan återställa lösenordet via en e-postlänk. Du kan sedan logga in igen och ändra ditt lösenord.

Google Chrome

Chrome-webbläsaren erbjuder att lagra lösenord så att du inte behöver skriva in dem varje gång. För att hämta ett lösenord som sparats på detta sätt, skriv "chrome: // settings / passwords" i adressfältet och tryck på "Enter". Då ser du en lista med sparade lösenord. Hitta posten för Facebook (du kan använda sökrutan högst upp i listan om du har många lösenord), klicka på strängen med punkter och klicka sedan på "Visa" för att se det sparade lösenordet.

Mozilla Firefox

Firefox låter dig också lagra lösenord. För att hämta ett lösenord, klicka på "Firefox" -knappen och välj "Alternativ", välj sedan "Säkerhetspanelen" och klicka sedan på "Sparade lösenord." Du ser en lista med webbplatser som du har sparat ett lösenord för. Klicka på "Visa lösenord" för att se de sparade lösenorden.

Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer i sig tillåter inte att du ser lagrade lösenord. Om du använder Windows 7 eller tidigare kan du inte se ditt sparade Facebook-lösenord och du måste återställa det om du har glömt det och vill logga in på ditt konto på en annan dator. Om du använder Windows 8 låter systemets Credential Manager-funktion visa lagrade lösenord. För att göra det, öppna kontrollpanelen och öppna Credential Manager och klicka sedan på "Web Credentials." Du ser en lista över webbplatser som ett lösenord har lagrats för och kan klicka på "Visa" bredvid pricksträngen för att avslöja lösenordet. Du kommer att bli ombedd att skriva in dina Windows-inloggningsuppgifter innan lösenordet avslöjas.