Hur installerar jag en twist på en koaxialkabelanslutning?

Koaxialkablar kan avslutas på olika sätt. Ett sådant alternativ är genom användning av en vridbar F-kontakt. Dessa kontakter är användbara om du inte har ett koaxialpressverktyg och underlättar lättare byte av kontakterna i händelse av skada. Även om det inte är lika vattentätt som en krympningsversion, är vridbara koaxialbeslag tillräckligt hållbara för konventionell inomhusbruk.

Steg 1

Klipp av koaxialkabeln till önskad längd med hjälp av trådklipparna. Försök att göra slutet på snittet så rakt som möjligt.

Steg 2

Lägg änden på koaxialkabeln i kabelavdragaren och slå änden på kabeln mot proppen.

Steg 3

Ta tag i verktygets handtag. Vrid stripparen tre eller fyra gånger i båda riktningarna. Dra av den oönskade yttre isoleringen för hand och exponera den kopparflätade skärmen.

Steg 4

Separera flätan för hand. Vik flätan tillbaka mot ytterjackan. Var inte orolig om några av sköldsträngarna faller av; det här är normalt.

Steg 5

Applicera en liberal mängd silikonsmörjmedel på sköldflätan. Detta vattentätar anslutningen och hjälper till att vrida kontakten på.

Steg 6

Skjut kontakten så långt det går. Kläm fast tången eller skruvhandtagen runt kontaktens räfflade krage. Vrid kontaktdonet medurs och ta tag i verktyget ordentligt. Fortsätt tills anslutningens inre fläns sitter ordentligt mot änden av det vita plaströret som omger kopparnas centrumledare.

Klipp av överflödigt flätat kopparskydd som sticker ut från kontaktdonets botten med hjälp av spetsen på trådklipparna. Skär bort överflödig mittledare som sticker ut från kontaktens ände med skärarna.