Kan jag tillåta någon att ladda upp foton till mitt Flickr-konto?

I Flickr-riktlinjerna för communityn anges "Ladda inte upp något som inte är ditt." Även om det är tekniskt möjligt att låta andra ladda upp bilder till ditt konto, antingen genom att skicka ditt Flickr-användarnamn och lösenord, eller genom att ge din e-postadress för uppladdning, riskerar du att ditt konto raderas. En bättre lösning är att skapa en grupp som vem som helst kan bidra till.

Flickr-konton

Flickr-konton har ingen officiell funktion för att tillåta andra användare att bidra med bilder till din fotoström. Inledningsraden i gemenskapens riktlinjer lyder "Flickr-konton är avsedda för medlemmar att dela originalfoton och video som de själva har skapat." Det är tekniskt möjligt att låta ett antal betrodda vänner ladda upp foton genom att skicka ditt Flickr-användarnamn och lösenord, men detta ger användarna tillgång till din Yahoo! konto och e-post samtidigt (eller i andra fall din inloggningsinformation för Google eller Facebook), och är en betydande säkerhetsrisk.

Ladda upp via e-post

Varje Flickr-användare tilldelas en "uppladdning via e-post" -adress som kan hittas genom att klicka på "Inställningar" -länken i rullgardinsmenyn som visas när du håller muspekaren över din avatar högst upp på en Flickr-sida. Välj "E-post och aviseringar" och ett e-postkonto som slutar på "photos.flickr.com" visas. Att skicka e-postmeddelanden med foto- eller videobilagor till den här adressen leder till att dessa bilder och videor laddas upp direkt till din fotoström. Att ge denna adress till andra gör det möjligt för dem att göra detsamma; Detta riskerar dock att olämpliga eller oönskade foton laddas upp till ditt konto och bryter dessutom mot Flickr-communityns riktlinjer. Den här adressen är endast synlig för en Flickr-användare och kan inte nås av andra om du inte väljer att dela den.

Skapa en grupp

Gruppfunktionen som finns i Flickr är ett mer lämpligt sätt att samla fotografier från en samling vänner på ett ställe. Grupper kan göras offentliga eller privata och ställas in så att de endast är inbjudna eller tillgängliga för alla att gå med. Håll muspekaren över länken "Grupper" högst upp på en Flickr-sida och välj "Skapa en grupp" i rullgardinsmenyn som visas. Klicka på knappen "Skapa" under den grupptyp som du vill ställa in och fyll sedan i titel- och beskrivningsfälten. När gruppen har skapats kan du bjuda in andra Flickr-användare eller vänner som ännu inte har startat ett Flickr-konto att bidra till dess fotoström.

Överför till din egen fotoström

Det finns flera olika sätt att ladda upp bilder till din egen Flickr-fotoström - med den webbaserade uppladdaren, genom att ladda upp via e-postadress eller med en av Flickrs mobilappar för iOS och Android. Ett alternativ för att ladda upp bilder från dina vänner och familj till din egen fotoström är att få dem att skicka dem till dig via e-post och sedan ladda upp dem själv - detta har fördelen att du kan skärma bilderna innan de visas på Flickr.