Varför saktar mitt höghastighetsinternet ner när jag strömmar video?

När du strömmar videor är det troligt att ditt höghastighetsinternet saktar ner om det inte är tillräckligt snabbt för att strömma titlarna du tittar på. Videostreaming i allmänhet sätter större belastning på ditt nätverk än de flesta internetuppgifter, så det är viktigt att känna till några sätt att förbättra hastigheten medan du fortfarande tittar på dina favoritvideor.

Nätverksanslutning

Videostreaming är en av de mest bandbreddsintensiva Internetoperationerna. I allmänhet kräver videostreaming snabba nätverksanslutningar som Digital Subscriber Line (DSL) för att fungera korrekt. Även om du redan har en bredbandsanslutning, desto högre videokvalitet, desto snabbare måste nätverksanslutningen vara för att strömma titlar ordentligt. Webbplatser som streamer video varierar i nätverkshastighetskrav beroende på deras titlar. En videostreamingwebbplats som Netflix rekommenderar minst 3,0 megabit per sekund för att strömma DVD-kvalitetstitlar och minst 5,0 Mbps för att strömma HD-titlar, medan YouTube kräver en bredbandsanslutning med minst 500 kilobyte per sekund. Om din nätverksanslutning inte är tillräckligt snabb för att strömma videoinnehåll kommer du att stöta på frekventa buffringsproblem och webbläsarens hastighet och prestanda saktar ner.

Webbläsare och plugins

Föråldrade plugins som Adobe Flash Player, eller till och med en föråldrad webbläsare, är vanliga orsaker till hastighetsproblem när du streamar video. Webbplatser som möjliggör videostreaming stöder nu innehåll av hög kvalitet som kräver att de senaste webbläsarna och plugin-programmen fungerar korrekt. Webbplatser, som Netflix, förlitar sig på Silverlight. Din nätverksanslutning kommer sannolikt att sakta ner när du streamer video om din webbläsare eller någon av dessa plugins är föråldrade och inte kan arbeta korrekt med videosajterna. Installera de senaste webbläsaruppdateringarna och nödvändiga plugins eftersom de görs tillgängliga för att hålla jämna steg med internetets ändrade innehåll.

Sökhistorik

När du surfar på Internet lagras din historik i en databas. Denna databas innehåller information som sök- och nedladdningshistorik, cookies och automatisk fyllningsinformation. Som standard använder webbläsaren denna information för att påskynda prestandan. Även om webbhistorik och cache faktiskt kan förbättra ditt nätverks hastighet och prestanda när du streamer video kan det också orsaka visningsproblem om databasen inte har rensats på ett tag. Om webbläsaren visar sidor långsamt när du strömmar video, rensar du din webbhistorik.

Nätverksuppgraderingar

Snabba nätverksanslutningar varierar i hastighet och prestanda. Om din nätverksanslutning inte är tillräckligt snabb för att hantera videostreaming och surfning på Internet samtidigt, kan du överväga att uppgradera till en snabbare nätverksanslutning. Att stänga andra program och applikationer som använder nätverket kan frigöra bandbredd och faktiskt förbättra nätverkshastigheter när du streamer video, men bara i viss utsträckning. Om du inte vet vad din nätverksanslutningshastighet är, kontakta din Internetleverantör för den här informationen. Internet blir mer avancerat. Följaktligen kräver nytt innehåll ännu snabbare nätverksanslutningar.