Vilket format måste en video ha för PSP?

PlayStation Portable (PSP) är en handhållen videospelanordning som utvecklades av Sony Corporation 2003. Dess huvudsakliga funktioner är dess stora konsolskärm, multimediasupport, kompatibilitet med andra PlayStations och internetanslutning. Förutom att spela spel kan du använda PSP för att titta på videor. PSP stöder många video- och filmfilformat.

MemoryStick (TM)

Sony skapade ett bärbart flashminneskort som heter MemoryStick (TM) 1998. Den senaste MemoryStick (TM) -produkten, Memory Stick XC-serien, har kapacitet på 2 terabyte. Sony PSP rekommenderar dock ett Memory Stick Micro M2 (TM) med 2- till 8 gigabyte (GB) för sitt PSP 1000/2000/3000-system. MemoryStick (TM) stöder H.264 / MPEG-4 AVC-videokomprimeringsstandard, liksom MPEG-4 AAC-ljudkomprimeringsstandarden.

MP4

MP4, eller MPEG-4 del 14, är ett multimediabehållarformat för ljud, video och text. Det är en förlängning av QuickTime-filmformatet, utvecklat av Apple Computer. Precis som MemoryStick (TM) kan Sony PSP spela MP4-filer som stöder H.264 / MPEG-4 AVC-videokomprimeringsstandarden och MPEG-4 AAC-ljudkomprimeringsstandarden.

AVI

Audio Video Interleave (AVI) är utvecklat av Microsoft och är ett annat format för multimediabehållare för både ljud och video. En AVI-fil kan innehålla data i vilket komprimeringsformat som helst, inklusive Motion JPEG, Editable JPEG, QPEG och Cinepak. Det enda AVI-komprimeringsformat som stöds på PSP just nu är Motion JPEG. Motion JPEG är ett komprimeringsschema där varje videoram komprimeras separat som en JPEG-bild.

UMD (TM)

Universal Media Disc (UMB) är Sonys egna optiska skivformat, speciellt utformat för PSP. På ett enda lager kan UMD rymma upp till 900 megabyte data. På ett dubbelskikt fördubblas lagringen till 1,8 GB. UMD: s stora lagring är utformad för spel, videor och ljud. UMD använder H.264 / MPEG-4 AVC-videokomprimeringsstandarden med Sonys proprietära ATRAC3plus-ljudkomprimeringsschema.