Hur kan jag ansluta min Xbox till min bärbara dator? (10 steg)

Microsofts Xbox 360-spelkonsol kan kommunicera med en bärbar dator för att dela musik, video och bilder från datorns bibliotek. Detta fungerar på alla versioner av Windows med Windows Media Center. Om en Xbox saknar en nätverksanslutning kan du också ansluta konsolen till en bärbar dator för att få tillgång till Internet för Xbox Live. Denna metod kan ge ditt Xbox-nätverk tillgång via en trådlös anslutning utan att köpa en extra trådlös adapter till konsolen.

Mediedelning

Steg 1

Anslut Xbox 360 och en Windows-dator till samma nätverk. Antingen anslut enheterna till samma router med en Ethernet-kabel eller trådlös adapter eller anslut dem direkt med en nätverkskabel.

Steg 2

Öppna alternativet "Windows Media Center" från avsnittet "My Xbox" i Xbox 360: s huvudmeny. Välj Fortsätt och notera den åttasiffriga koden. Du behöver den här koden för att bekräfta anslutningen på datorn. Välj "Fortsätt" igen och lämna Xbox på konfigurationsskärmen.

Steg 3

Aktivera konsolen på datorn. Öppna Windows Media Center och öppna menyn "Uppgifter". Klicka på alternativet "lägg till förlängare". Klicka på "Nästa" och ange den åttasiffriga koden som visas på Xbox. Klicka på "Nästa" igen och ställ in inställningarna för mediedelning efter önskemål. Du behöver administratörsbehörighet för att bekräfta åtgärden. Xbox och den bärbara datorn visar båda anslutningsförloppsskärmarna.

Steg 4

Öppna "Musik", "TV + filmer" eller "Bilder + videor" på Xbox för att komma åt den bärbara datorns media. Systemet lägger automatiskt till den bärbara datorns bibliotek till Xbox. Välj ett album eller en video för att starta uppspelningen, eller välj en bild för att visa den.

Tryck på mittknappen på handkontrollen för att komma åt Xbox-instrumentpanelen och stoppa uppspelningen. Du kan återgå till den bärbara datorns bibliotek genom att välja "Windows Media Center" från huvudmenyn när båda systemen är på och anslutna till samma nätverk.

Internet delning

Steg 1

Anslut en Ethernet-kabel till Xbox 360: s bakre nätverksport. Anslut den andra änden av kabeln till Ethernet-porten på den bärbara datorn. Se till att den bärbara datorn har en aktiv trådlös nätverksanslutning.

Steg 2

Aktivera internetdelning på den bärbara datorn. I ett Windows-system öppnar du nätverksanslutningsfönstret och högerklickar på ikonen "Lokal anslutning". Välj "Egenskaper" i listan. Endast administrativa konton har åtkomst till dessa inställningar. I OSX öppnar du fönstret "Systeminställningar" och väljer "Delning".

Steg 3

Klicka på fliken "Delning" i Windows och markera rutan "Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via datorns internetanslutning". Klicka på "OK" för att spara ändringarna. Klicka på "Internet Sharing" i OSX. Välj den inkommande trådlösa anslutningen i menyn "Dela din anslutning från" och välj alternativet Ethernet i menyn "Till datorer som använder".

Steg 4

Slå på Xbox och öppna menyn "Systeminställningar". Välj "Nätverksinställningar" i listan och öppna avsnittet "Trådbundet nätverk".

Välj "Konfigurera nätverk" och se till att systemets IP-adresskonfiguration är inställd på "Automatisk". Om det inte är det, tryck på "A" för att ändra alternativet. Logga in med en Xbox Live-profil för att ansluta systemet till Internet. Den bärbara datorn måste vara på och ansluten till det trådlösa nätverket för att hålla anslutningen aktiv.