Hur man delar foton med andra i Google Foton

Google Foton gör det riktigt enkelt att dela foton till sociala medier i stort och även till utvalda personer som du känner. Nedan följer stegen för att dela Google Foton med andra i Google Foton.

Vad är Google Photos

Google Foton är en populär lagrings- och fotodelningstjänst som låter dig lagra foton och videor i molnet.

Allt som krävs för att använda Google Photos är att gå till www.photos.google.com och logga in med ditt Gmail-konto användarnamn och lösenord.

När du gör det kan du ladda upp så många foton du vill till Google Foton gratis.

Medan den kostnadsfria planen erbjuder obegränsad lagring, komprimerar den foton över 16 megapixlar och kapselvideo till 1080p. Om du vill lagra foton i deras ursprungliga upplösning kan du gå till dess prisvärda betalda plan.

Både gratis och betalda planer erbjuder samma funktioner som att ladda upp, ladda ner, komma åt, organisera och dela foton / video med andra.

Dela foton med andra i Google Foton

Det enklaste sättet att dela foton på Google Photos är genom att publicera dem till sociala medier som Facebook och WhatsApp.

Detta gör att din familj och dina vänner kan se fotona när de får ett meddelande om din post eller kontrollera sina sociala mediekonton.

Om du inte vill att fotona ska ses av andra på sociala medier kan Google Foton skicka e-post till foton till specifika personer eller skicka e-post till en länk till delade foton.

Du kan följa stegen nedan för att dela foton med andra i Google Foton.

1. Gå till www.photos.google.com på din dator

2. Logga in med ditt Gmail-kontots användarnamn och lösenord.

3. När du är på Google Photos klickar du på fliken Foton i sidmenyn.

4. Välj de foton som du vill dela och klicka på Dela-ikonen.

Obs! För att välja Foton, håll musen över fotot och klicka i den lilla cirkeln som visas.

5. På nästa skärm ser du olika alternativ för att dela foton i Google Photos - Du kan meddela eller skicka e-post till fotona, skapa en länk till delade foton och skicka den till dig Kontakter eller dela foton med sociala medier.

Om du vill dela foton skriver du namnet eller e-postadressen (om inte i din kontaktlista) för den person som vill skicka fotona till.

6. Klicka på Låsikonen på nästa skärm.

7. På popup-fönstret väljer du om du vill att andra ska kunna lägga till foton i din delade fotonmapp eller klicka på Skicka-knappen.

När meddelandet har tagits emot av dina kontakter kan de se delade foton i ett delat fotonalbum som Google Foton automatiskt skapar i ditt konto.

Istället för att skicka foton kan du också skicka en länk till fotona genom att klicka på alternativet Skapa länk.

På nästa skärm kommer du att kunna kopiera länken och skicka till din kontakt.