Hur man hindrar människor från att spara dina bilder på Tumblr

Att förhindra att människor sparar bilderna på din Tumblr-blogg kan hjälpa dig att skydda dina foton eller annat grafiskt innehåll. Vanligtvis kan en besökare på din Tumblr-blogg kopiera någon av bilderna på din sida genom att högerklicka på bilden och välja "Spara". Denna övning gör det relativt enkelt för människor att skicka bilder som du skapade som sina egna. Du kan dock förhindra att andra sparar din bild genom att inaktivera högerklickfunktionen på din blogg helt och hållet.

Logga in på Tumblr-webbplatsen.

Klicka på "Anpassa" för att öppna panelen Anpassa. Välj "Redigera HTML" för att komma åt den råa HTML-koden som driver ditt Tumblr-tema.

Tryck på “Ctrl-F” för att öppna sökpanelen och skriv “

Skriv ett mellanslag efter ordet "body" men före taggens slutfäste och skriv sedan in texten 'oncontextmenu = "return false" "(utan de enskilda citattecken men inklusive de dubbla citaten). Den här operatören ber sidan att inte visa snabbmenyn som vanligtvis visas när du högerklickar på en webbsida.

Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" och klicka sedan på "Spara".

Varningar

Även om ovanstående kod hindrar användare från att spara dina bilder direkt, kan besökare på din webbplats fortfarande kunna kopiera dina bilder med skärmdumpar.