Min strömbrytare sitter fast på min iPod Touch

IPod touch är en del av ditt vardagsliv - den hamnar fast i fickan, väskan, ryggsäcken och liknande. Med tiden byggs det allmänna vapnet upp; ludd eller smuts från dina fickor kommer in i det ringa utrymmet runt dina ström- och hemknappar och gummierar upp arbeten. I de flesta fall tar du bara bort rengöring av knapparna och stänger av dem och återgår till din iPod.

Rengöring av knapparna

Den snabbaste metoden för rengöring i utrymmet runt din knapp är att använda en ren, torr tandborste för att lossa damm eller smuts. Om du har problem med klibbig film, till exempel från läsk eller godis, kan du använda en q-tips och lite spritalkohol skrubba av filmen och lossa på knappen. Använd inte mer spritalkohol än nödvändigt; medan det torkar snabbt och är säkert för extern användning, vill du inte sluta med någon extra vätska som sipprar in i sprickorna.

Lossa knapparna

När du väl har rensat bort något skräp och uppbyggnad runt knapparna kan du fortfarande behöva lossa dem. Detta gäller särskilt om det finns skräp under knappen. Med din iPod avstängd, tryck och vrid om möjligt på knappen för att få den att röra sig igen. Om det fortfarande känns styvt, kontrollera att din knapp är så ren som möjligt.

Skydda knapparna

När du väl har rengjort dina knappar och fungerar igen bör du överväga att få ett omslag eller film för att skydda dina iPod-knappar från ytterligare uppbyggnad och potentiella skador. Skyddshöljen varierar i storlek och stil; vissa omslag är solida snäppskydd, andra liknar kiselhylsor. När du väljer en, se till att den är utformad för att passa din generation av iPod och skyddar dina iPod-knappar.

Saker att undvika

Undvik hårda lösningsmedel eller rinnande vatten över din iPod i ett försök att lossa något grus eller skräp i iPod-knapparna - detta gör mer skada än nytta. Undvik dessutom att ta din iPod till platser eller situationer för att bli smutsig eller fast. Fortsätt med försiktighet om du ska vara på en strand med mycket sand, ute nära smuts eller lera eller lämna den till ett barn - en vanlig skyldig i klibbiga iPods.