Hur man gör en bild till din hemlänk på Tumblr

Lägg till lite stil till din Tumblr-blogg genom att använda en bild för din hemlänk istället för bara vanlig text. När dina läsare klickar på bilden i sidofältet från vilken sida som helst tar Tumblr dem till toppen av din huvudblogg. När du väl har valt bilden som du vill använda som länk laddar du upp den till Tumblr och skapar länken med en enkel rad HTML-kod.

Ladda upp bild till Tumblr

Navigera till Tumblr-filöverföringssidan (länk i resurser). Denna sida är endast för att ladda upp bilder och andra filer som krävs för ditt tema eller sidofält.

Klicka på "Bläddra" -knappen och välj den bildfil du vill använda för din hemlänk. Filen måste ha en storlek på mindre än 5 MB.

Klicka på "Ladda upp fil" och kopiera sedan webbadressen som visas när överföringen är klar.

Lägg till länkad bild i sidofältet

Gå till din Tumblr-instrumentpanel och klicka på "Anpassa".

Klicka inuti rutan "Beskrivning" på den plats där du vill infoga hemlänken. Om du redan har en hemlänk i sidofältet hittar du kodraden för den i beskrivningsfältet. Den innehåller vanligtvis texten ""(utan externa citat).

Lägg till följande rad HTML-kod (eller ändra befintlig kod):

Ersätt "Bild-URL" med den URL-tumör som tillhandahålls efter att du laddade upp bilden (behåll offertcitaten).

Justera bildstorleken så att den passar din sidofält genom att lägga till ett breddattribut i koden på följande sätt:

Justera "bredd" -värdet tills du uppnår önskad storlek, klicka sedan på "Spara" och sedan på "Avsluta". Det kan ta en minut innan länken blir aktiv.