Hur man frigör iCloud lagringsutrymme

Det är dags att frigöra iCloud-lagringsutrymme, om du ser popup-fönster 'Not Enough iCloud Storage' på din iPhone och din iPhone gör inte säkerhetskopiering av iCloud.

Frigör iCloud lagringsutrymme

Apple ger iPhone-användare 5 GB ledigt utrymme på iCloud, vilket gör att de kan komma igång med automatiserade iCloud-säkerhetskopior, iCloud Photos, Photo Stream och Shared Albums.

Den kostnadsfria iCloud-lagringskvoten kan dock snabbt fyllas med säkerhetskopieringsfiler, foton och apprelaterade data.

När detta händer kommer din iPhone inte att kunna säkerhetskopiera sina data till iCloud och du kommer att börja se 'Not Enough iCloud Storage' popup på din enhet.

För att åtgärda problemet kan du antingen köpa mer iCloud-lagring eller följa stegen enligt nedan för att frigöra iCloud-lagringsutrymme.

1. Ta bort iCloud-säkerhetskopior

Om du har bytt till en ny iPhone kan du frigöra iCloud Storage Space genom att ta bort säkerhetskopian av din gamla iPhone.

1. Öppna Inställningar och tryck på ditt Apple-ID.

2. Gå till iCloud> Hantera lagring> Säkerhetskopior.

3. På nästa skärm klickar du på säkerhetskopian av din gamla iPhone.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på alternativet Radera säkerhetskopia.

5. Klicka på Stäng av och ta bort för att bekräfta på popup-fönstret Bekräftelse.

Detta tar bort säkerhetskopieringen av din gamla iPhone från iCloud och förhindrar också att stänga av iCloud-säkerhetskopior för den enheten.

2. Radera oönskade appdata

Du kan förvänta dig att frigöra lite iCloud-lagringsutrymme genom att ta bort data som lagras av oönskade appar i ditt iCloud-konto.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple-ID.

2. Gå till iCloud> Hantera lagring> Säkerhetskopior> och tryck på din iPhone som finns under avsnittet "Säkerhetskopior".

3. På nästa skärm kan du inaktivera apparna som du inte vill säkerhetskopiera data till iCloud genom att flytta växeln bredvid apparna till OFF-position.

4. Klicka på Stäng av och radera på popup-fönstret Bekräftelse.

Detta raderar alla App-data som lagras av appen i iCloud lagrad och förhindrar också att appen lagrar data på iCloud.

3. Stäng av iCloud-foton

Funktionen iCloud Photos på iPhone laddar automatiskt upp alla foton på din enhet till iCloud.

Även om detta säkerställer att en kopia av alla dina foton sparas i iCloud, kommer att hålla iCloud-foton aktiverade snabbt att leda till pop-up 'Not Enough iCloud Storage' på din enhet.

Därför kan du följa stegen nedan för att förhindra iPhone från att ladda upp foton till ditt iCloud-konto.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple-ID.

2. Från nästa skärm, gå till iCloud> Foton> inaktivera iCloud-foton genom att flytta väljaren till OFF-läge.

3. Klicka på Ta bort från iPhone på popup-fönstret.

Som nämnts ovan förhindrar dessa steg bara din enhet från att ladda upp nya foton till iCloud. Det raderar inte foton som redan har laddats upp till iCloud.

4. Ta bort iCloud-foton

Om du fortfarande lider av brist på iCloud-lagring kan du ladda ner alla foton från iCloud till Mac eller Windows-dator och ta bort alla foton från ditt iCloud-konto.

1. Besök icloud.com på din dator och logga in på ditt iCloud-konto.

2. När du är i iCloud klickar du på fliken Foton.

3. I Photos-appen klickar du på fliken Foton för att växla till Photos View.

4. Tryck sedan på tangenterna Kommando + A för att välja Alla foton och klicka på Hämta-ikonen för att börja ladda ner alla foton från iCloud till din Mac.

Obs: Om du är på Windows PC, tryck på CTRL + A för att välja Alla foton och klicka på Hämta ikonen för att ladda ner foton till din Windows PC.

5. När foton har laddats ner, klicka på papperskorgen-ikonen för att radera de valda iCloud-fotona.

De borttagna fotona kommer fortfarande att finnas tillgängliga på ditt iCloud-konto under en period på 30 dagar, varefter de automatiskt tas bort.

Om du omedelbart vill frigöra iCloud-lagring måste du ta bort borttagna foton från nyligen raderade mapp.

6. Klicka på fliken Nyligen raderad i vänster rutan. I det högra fönstret klickar du på alternativet Ta bort alla för att permanent ta bort alla foton från ditt iCloud-konto.

5. Få mer iCloud-lagring

Om du vill undvika besväret med att frigöra iCloud lagringsutrymme då och då kan du köpa mer lagringsutrymme för iCloud säkerhetskopior genom att följa stegen nedan.

1. Gå till Inställningar> Apple ID> iCloud> Hantera lagring

2. Klicka på Ändra lagringsplan på Hantera lagringsskärmen.

4. På nästa skärm väljer du den lagringsplan du vill gå till och klicka på Köp.

Som du kan se är iCloud Storage inte så dyrt och det hjälper dig att skydda din iPhone: s data och foton från att gå vilse, om något skulle gå fel med din iPhone.