Halloween Peg People

För inte så länge sedan, när jag letade efter en pappersborr i min pappas butik, kom jag över en skattkista av vedpinnar. Pappa hittade mig dregla över dem och insisterade på att jag skulle ta pinnarna. De hittade vägen till mitt hantverksrum och där satt de. I månader.

Har du någonsin känt dig tvungen att behålla något som du inte hade någon aning om vad du skulle göra med? Under lång tid var det jag med dessa pinnar. Men slutligen avslöjade en slumpmässig blick vad pinnarna egentligen var - ornament för ett Halloween-träd som väntar på att hända. (Jag älskar det bara när saker plötsligt visar mig dess potential. Minskar min rädsla för att presenteras på Hoarders.)

Den första var väldigt enkel - en vampyr. Bara hantverksfärg täckt med glitter och rörrenare.

Halloween Peg People

Den andra, en mamma, var lite mer detaljerad. Jag målade ett ansikte och lindade sedan in pinnen i gasbind. Med silverglitterfärg på kanterna på mammans remsor var han ganska söt.

Halloween Peg People

Att täcka en halv isoporboll i tyg och lägga till glitter förvandlade nästa pinne till en zombiesvamp.

pinnar, måla, hantverk, glitter, papper, trä, filt, halloween, bara, glitternd, nästa, som, tstegosaurus, dryfore

Sedan gjorde en pappersmasknos, en garnperuk och en filthatt en pinne till en absolut häxa.

Halloween Peg People

När pappersmaskinen kom ut blev det lite vilt. Jag började göra repliker av mina barns favorit Halloween-dräkter i barndomen.

En liten djävul, komplett med en svängbar svans och gaffel. (Min son i första klass.)

Halloween Peg People

En grön stegosaurus med bronslama spikar. (Min dotter i dagis.)

pinnar, måla, hantverk, glitter, papper, trä, filt, halloween, bara, glitternd, nästa, som, tstegosaurus, dryfore

Dina pegmänniskor - som dina minnen - skulle vara annorlunda, men jag kan nästan garantera att du skulle ha kul att göra dem. För att komma igång behöver du träpinnar, hantverksfärg, glitter, penslar och klar akrylförsegling. Om du vill lägga till detaljer som djävulens horn eller stegosauruspinnarna behöver du också omedelbar pappersmaskin eller papperslera.

Måla en färg i taget, strö över glitter och låt torka innan du går vidare till nästa färg. Om du använder pappersmassa, forma den på pinnen och låt den torka innan du målar. Forma vaddar av tidningar och linda dem i maskeringstejp som armatur för stora bitar som stegosaurusens svans. Spraya de färdiga tapparna med klar tätning för att sätta glitteret och ge färgen lite glans.

Fotokredit: Dave Johnson