Hur man bränner en ljud-CD på en tom DVD

CD-skivor kan lagra digital information i olika format, men de har inte lagringskapacitet för att behålla den mängd information som krävs för att hålla videor. DVD-skivor har mycket mer lagringskapacitet - 4,7 GB jämfört med endast 700 MB tillgängligt på CD - vilket gör dem optimala för större videofiler. En DVD kan dock fortfarande innehålla bara ett ljudspår och ingen videoinformation. Att bränna en ljud-CD till en tom DVD är inte den mest effektiva användningen av lagring på grund av mängden slösat utrymme. Men om allt du har är en tom DVD kan du göra det.

Öppna datorns DVD-RW-fack. Sätt i CD: n med framsidan uppåt i facket och stäng den.

Öppna CD: ns innehåll i programvaran för skapande av CD / DVD. Bränn CD: n till programvaran genom att följa programvarans specifika instruktioner. Observera att vissa program använder termerna "Lägg till filer" eller "Skapa spellistor" istället för "Bränn".

Öppna DVD-RW-facket och ta bort CD-skivan. Sätt i en tom DVD-R eller DVD-RW i facket och stäng spelaren.

Välj alla filer från den ljud-CD som du vill spela in på DVD-R eller DVD-RW genom att klicka på dem med muspekaren och vänster musknapp. För att välja flera filer, håll ned “Ctrl” -knappen på tangentbordet medan du klickar på filerna.

Högerklicka med musen på de valda filerna och välj "Kopiera" i rullgardinsmenyn som visas. Vänsterklicka muspilen på filen som representerar den tomma DVD-R eller DVD-RW. Högerklicka i den filen och välj “Klistra in” för att överföra filerna till DVD-R- eller DVD-RW-mappen.

Be din CD / DVD-skapande programvara att bränna - eller spela in eller överföra - filerna till själva DVD-R- eller DVD-RW-skivan. Denna procedur kan variera beroende på din programvara men involverar vanligtvis ett enkelt, intuitivt menyval som finns i rullgardinsmenyn "Redigera" eller "Spellista".

Vänta tills alla filer har överförts helt till DVD-R eller DVD-RW. Följ programvarans specifika instruktioner för att slutföra skivan.

Tips

Denna procedur varierar något beroende på vilken programvara du har, ditt operativsystem och om du använder en Mac eller PC. De flesta programvarupaket har rullgardinsmenyerna "Hjälp" eller "Självstudier" för att gå igenom någon del av denna process om du behöver hjälp.
Observera att den slutliga DVD-R eller DVD-RW inte har ett videospår.

Varningar

Att bränna upphovsrättsskyddat material för distribution är ett brott mot internationella upphovsrättslagar.