Kan jag få Verizon FiOS utan digitalbox?

Verizon FiOS använder befintlig fiberoptisk teknik för att leverera ett brett utbud av TV-programmeringsfunktioner. Den vanliga installationen kräver en FiOS-låda på utsidan av din bostad och anslutning till en dedikerad digitalbox med en koaxialkabel som förmodligen redan finns i ditt hus. Om din situation kräver något enklare och snyggare kan du komma åt vissa FiOS-funktioner utan rutan. Du kommer dock att offra vissa funktioner.

Inbyggda tuners

Om din TV har en QAM-tuner kan du titta på några kanaler med FiOS. Teknikern installerar en mottagare på utsidan av ditt hem precis som i ett vanligt FiOS-system. Tunern i din TV är inställd på att anslutas till den här enheten. Du kan bara komma åt cirka 15 kanaler med den här metoden. Du kommer inte att kunna dra nytta av ytterligare funktioner som on-demand programmering eller spel.

Kabelkort

Genom att installera ett CableCard i en digital-kabel-klar TV kan du komma åt alla vanliga FiOS-kanaler och betala-på-begäran-programmering, till exempel filmer. Månadsavgiften för att använda ett CableCard är cirka $ 4 per månad 2011. Å andra sidan har du inte tillgång till spel och andra funktioner som annars finns tillgängliga via ett komplett FiOS-paket.

Fördelar

Det mindre fysiska fotavtrycket från antingen en inbyggd QAM-tuner eller ett CableCard är en fördel i små bostäder. Det finns ingen digitalbox som lägger till röran och en FiOS-tekniker behöver inte krypa runt för att hitta befintlig koaxialkabel för att ansluta lådan. Du behöver inte betala för en digitalbox och din månatliga Verizon FiOS-faktura kommer att bli betydligt lägre.

Nackdelar

Att inte använda en digitalbox sparar pengar och lite utrymme. Å andra sidan kommer dina alternativ att vara begränsade om du vill ha hela utbudet av FiOS-produkter. Om du behöver och bara vill ha vanlig programmering kan det här vara ett bra alternativ. Om du vill ha hela utbudet av on-demand programmerings- och spelfunktioner, väljer du hela FiOS-installationen som kräver en digitalbox.