Hur låser du upp ditt Twitter-konto

Ditt Twitter-konto kan låsas av två skäl. Det kan låses tillfälligt om du har överskridit det tillåtna antalet misslyckade inloggningsförsök. Om ditt konto var låst av den anledningen låses det automatiskt i en timme. Den andra anledningen till att ditt konto kan vara låst är om du ställer in ditt konto på "Skyddad". När ditt konto är konfigurerat som Skyddat låses din tidslinje och listor. Dina tweets kan inte retweetas och du måste manuellt godkänna personer som vill följa dig. Du kan ställa in ditt konto till Public igen i dina kontoinställningar.

För många inloggningsförsök

Inaktivera appar från tredje part som är anslutna till Twitter, till exempel TweetDeck och HootSuite.

Vänta en timme om du försökte logga in med fel lösenord och släppte låset på ditt Twitter-konto. Om du inte försökte logga in kan ditt konto ha äventyrats. Ditt lösenord återställs automatiskt.

Öppna Twitter-inloggningssidan och försök att logga in. Om du inte kan logga in med ditt befintliga lösenord efter en timme kan du begära ett annat genom att öppna sidan "Skicka lösenord igen" (se Resurser). Skriv ditt Twitter-användarnamn eller e-postadress och klicka sedan på "Skicka". Ett e-postmeddelande skickas till det e-postkonto som är kopplat till ditt Twitter-konto.

Kontrollera e-postkontot och klicka sedan på länken i e-postmeddelandet Återställ lösenord som skickats från Twitter.

Skriv ett nytt lösenord för ditt konto och bekräfta lösenordet genom att skriva det igen. Klicka på "OK". Ditt lösenord har återställts.

Logga in på ditt Twitter-konto med ditt nya lösenord.

Ställ in konto som offentligt

Logga in på ditt Twitter-konto och klicka sedan på rullgardinspilen bredvid kugghjulsikonen för att öppna Twitter-menyn.

Klicka på “Inställningar” för att öppna skärmen för kontoinställningar.

Klicka på fliken "Säkerhet och integritet" i vänster sidofält.

Klicka på kryssrutan "Skydda mina tweets" för att avmarkera alternativet i sekretessavsnittet för Twitter.

Klicka på knappen "Spara ändringar" för att spara inställningarna. Ditt konto är nu upplåst och offentligt.

Tips

Om Twitter-support misstänker att ditt konto har äventyrats kommer Twitter att återställa lösenordet på ditt konto. Nästa gång du loggar in måste du återställa ditt lösenord för att låsa upp ditt konto.

Observera att om du överskrider antalet inloggningsförsök kan du inte logga in på ditt låsta Twitter-konto i en timme - inte ens med rätt lösenord.