Hur man begränsar eller stoppar Facebook från att använda mobildata på iPhone

Nedan följer stegen för att begränsa eller stoppa Facebook från att använda cellulära data på iPhone, om du närmar dig din datakapacitet eller är bekymrad över den överdrivna mängd cellulär data som används av Facebook-appen på din iPhone.

Begränsa / stoppa Facebook från att använda mobildata på iPhone

Facebook var en av de första sociala medie-apparna som introducerade funktionen för videospel med automatisk uppspelning. Denna autoplaying av videor när användare checkar in på sitt konto har skyltats som en av de främsta orsakerna till den höga datanvändningen av Facebook-appen på Smartphones.

Facebook-appen är också känd för att ha ständigt upptagen i bakgrunden, ansluta till sina överordnade servrar och ofta uppdatera och uppdatera dess data. Detta innebär att Facebook kommer att använda dina data, även om du inte aktivt använder appen.

Lyckligtvis är det möjligt att stoppa Facebook-videor från att automatiskt spela, för att begränsa användningen av cellulär data via Facebook-appen. Du kan även till och med helt hindra Facebook från att använda Cellular Data på din iPhone genom att begränsa appen till endast WiFi-nätverket på din telefon.

Förhindra Facebook från att använda mobildata på iPhone

Följ stegen nedan för att förhindra att Facebook använder Cellular Data på din iPhone och begränsar Facebook endast till WiFi-nätverket.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Klicka på Cellular på inställningsskärmen.

3. Bläddra nedåt och slå AV-kontakten bredvid Facebook på mobilskärmen (se bild nedan)

Detta kommer helt att stänga av Facebook från att använda alla cellulära data på din iPhone. Facebook-appen på din iPhone kan bara komma åt internet när din iPhone är ansluten till ett WiFi-nätverk.

Även om det här alternativet är extremt kan det vara användbart när du har en begränsad dataplan, närmar dig din datakapacitet eller när du reser utomlands och inte vill bli för hög för dataroaming och dataöverföringsavgifter.

Begränsa användningen av mobildata av Facebook på iPhone

Det är faktum att kontroll av ditt Facebook-konto med några minuter kan resultera i dataanvändning. Men som nämnts ovan är autopspelning av videor när du kontrollerar ditt Facebook-konto en av de främsta orsakerna till hög dataanvändning på Facebook.

Därför är ett av de bästa sätten att minska eller begränsa dataanvändning när du använder Facebook-appen att inaktivera Autoplaying of Videos på Facebook.

Förhindra att Facebook-videor spelas automatiskt

Följ stegen nedan för att stoppa Facebook-videor från att spela automatiskt.

1. Öppna Facebook-appen på din iPhone.

2. Klicka därefter på menyikonen med 3 fält, som ligger längst ner till höger på skärmen (se bild nedan).

3. På nästa skärm klickar du på alternativet Inställningar.

4. Därefter ser du ett popup-fönster, klicka på Kontoinställningar.

5. Klicka på alternativet Videor och foton på skärmen Kontoinställningar.

6. Klicka på Autoplay-alternativet på skärmen "Videos and Photos".

7. På nästa skärm väljer du antingen endast på WiFi-anslutningar eller Aldrig Autoplay Videos (se bild nedan).

Om du väljer "Endast på WiFi-anslutningar" kommer Facebook-videor inte att spela automatiskt medan din iPhone är ansluten till ett mobilnätverk. Videor startar emellertid Autoplaying så snart din iPhone är ansluten till ett WiFi-nätverk.

Välj alternativet "Spela aldrig videor automatiskt", om du inte gillar att Facebook-videor börjar spela automatiskt.