För- och nackdelar med att sticka din fasta telefon

Teknologiforskningsföretaget IDC förutspår att antalet trådlösa hushåll i USA senast 2016 kan klättra till 50,8 miljoner, eller 42,8 procent av alla amerikanska invånare med telefonservice. (Fullständig information: Jag bor i ett trådlöst hushåll själv och har haft det i flera år. När jag är hemma använder jag Google Voice för de flesta samtal för att spara mina mobiltelefonminuter.) Det finns sannolikt några anledningar till detta skifte: Mobiltelefoner nu är nästan allestädes närvarande, har konkurrens skapat flera billigare mobiltelefonalternativ och kvaliteten på alternativen för Voice over Internet Protocol har också förbättrats.

Istället för att betala för en fast telefon och mobiltelefontjänst kan du spara pengar genom att växla till bara en. Men innan du klipper kabeln till fasta telefontjänster, här är några fördelar och nackdelar att tänka på:

Fördelar:

Enkelhet / bärbarhet: Det är enklare att ge ut ett telefonnummer istället för två. Som Bill Horne, moderator för The Telecom Digest, påpekar: "Ditt telefonnummer tillhör nu dig, inte ditt hus." Om du flyttar eller reser ofta gör det lättare för människor att nå dig genom att bara använda en mobiltelefon, och det eliminerar behovet av att du distribuerar ett nytt telefonnummer vid varje drag. Med en mobiltelefon som din primära telefon har du alltid din adressbok med dig, tillägger Horne. Men en försiktighet med mobiltelefoner: Om du reser internationellt, var försiktig med roamingavgifter.

Mindre marknadsföring: "Mobiltelefoner är mindre benägna att få marknadsföringssamtal", säger Horne. "I teorin finns de alla på listan med att inte ringa." Jag har fått telefonsamtal på min mobiltelefon, men inte nästan den volym som mina föräldrar brukade få på sin fasta telefon. Naturligtvis, om du ger ut ditt nummer så att företag kan ringa dig eller skicka SMS om försäljning, kommer det här inte att gälla.

Nyare teknik: Gamla argument - att du behöver en fast telefon för att köra en faxmaskin eller ansluta till ditt hemskyddssystem - gäller inte längre. "Nästan alla andra enheter som traditionellt har krävt en fast telefon gör det inte längre", säger Morris Tabush, chef för Tabush Group, ett IT-tjänsteföretag i New York. ”Faxa - vem gör det fortfarande? - kan göras med ett e-faxkonto och skanner eller en iPhone. Nästan alla moderna säkerhetssystem använder Internet eller mobilnätet som sin huvudsakliga kommunikationsform. Äldre system kräver fortfarande en fast telefon, vilket kan vara ett problem. ” Ändå kan mobiltelefoner göra många saker som fasta telefoner inte kan, som att skicka textmeddelanden och streama musik.

Nackdelar:

Minskad kvalitet: "Jag bryr mig inte vad du säger, en fast telefon är tydligare än en mobiltelefon", säger Tabush. Du har dock alternativ om du bor i ett område med fläckig mottagning, som att köpa en booster. "För hem med dålig celltjänst finns boosters tillgängliga från de flesta operatörer som skapar ett mini-celltorn över din internetanslutning", tillägger Tabush. ”Mobiltelefonförstärkare fungerar var du än har en bra internetanslutning - kabel, FiOS, DSL, etc. - eftersom de använder det för att skapa en mini-cellplats. Så om du till exempel har ett hemmakontor i källaren där det är dåligt mottagande eller ett hem som bara är i en död plats. ”

Besvär: Med några trådbundna telefoner i hela ditt hem behöver du inte bära telefonen från rum till rum för att se till att du hör den ringer, påpekar Tabush. "Dessutom behöver fasta telefoner inte laddas varje dag och kan inte lämnas i en taxi eller på kontoret." (Eller bli regnad eller doused i kaffe, för den delen.)

Mindre noggranna nödsamtal: I en storskalig nödsituation kan mobiltelefonnätverk fastna, men det kan också fasta nätverk. Jag var nära platsen för Boston Marathon-bombningen 2013, och området hade ingen mobiltelefontjänst på flera timmar efteråt. Jag skickade sms till min bror för att låta honom veta att jag var okej, och han vidarebefordrade meddelandet till vår mamma, som inte skickar sms. Om du behöver ringa 911 kan du göra det via en fast telefon eller en mobiltelefon (även en inaktiverad mobiltelefon kan ringa 911). "Alla moderna mobiltelefoner sänder en GPS-signal när 911 anropas, så avsändaren har din adress, men inte golv / lägenhet nummer", säger Tabush. "För privata räddningstjänster har de inte den här förmågan, så det är där en fast telefon har en liten fördel."

Fotokredit: Getty Creative