Så här skickar du flera SMS på Google Voice

Med Google Voice kan du skicka SMS till flera personer samtidigt, precis som du kan på en mobiltelefon. Det finns gränser för att förhindra skräppost, men den genomsnittliga användaren påverkas inte av dem. Dessutom kan du skicka och ta emot texter från din stationära dator eller mobila enhet med Google Voice-appen. När du väl har registrerat dig för ett gratis Google Voice-nummer kan du använda det som alla andra telefonnummer. SMS kommer från ditt Google Voice-nummer som om det vore ett mobilnummer.

Mobil SMS

Installera den kostnadsfria Google Voice-mobilappen för att skicka meddelanden från din telefon eller surfplatta. I appen ser du ett textalternativ på menyskärmen. Om du trycker på den visas en lista över dina meddelanden. Från någon annan skärm trycker du på knappen "Text" högst upp i appen. En tom textmeddelandesida öppnas. Tryck på fältet "Till:" för att lägga till upp till fem mottagares telefonnummer. Om du har fler än fem mottagare måste du skicka ett nytt meddelande. Ange din text i kroppsfältet och tryck på "Skicka".

Skrivbords-SMS

Logga in på ditt Google-konto och gå till Voice. Du måste antagligen rulla ner till den från Googles huvudlista över tjänster. Hitta listan till höger om ditt användarnamn i det övre högra hörnet efter att du loggat in. Klicka på knappen "Text" i den vänstra menyn och ange upp till fem telefonnummer åtskilda med kommatecken. Skriv sedan ditt meddelande i meddelandefältet och klicka på "Skicka".

Multimediameddelanden

Multimedia Messaging Service, eller MMS, är foto- och videomeddelanden. Från och med hösten 2013 är MMS inte tillgängligt för Google Voice-användare. Du kan skicka så många gratis SMS som du vill, men inga foton eller videor.

Internationellt SMS

Google Voice stöder meddelanden som skickas till amerikanska och kanadensiska nummer. Skicka meddelanden till andra GV-användare eller till mobilanvändare i vilket mobilnät som helst så länge siffrorna är baserade i USA eller Kanada.