Jag blockerade av misstag Google Chrome

Windows-brandväggen styr internetåtkomst till och från din dator. Normalt tillåts igenkända program, till exempel Google Chrome, automatiskt genom brandväggen. Om du ändrade brandväggsinställningarna kan du av misstag ha blockerat webbläsaren. När webbläsaren blockeras blockeras också alla webbplatser som nås via Chrome, så du kan inte surfa på webben. Windows Firewall har dock en praktisk undantagslista för att tillåta program genom brandväggen.

Steg 1

Tryck på "Ctrl-X" i Windows 8 för att dra upp menyn Verktyg och klicka på "Kontrollpanelen". I Windows 7 klickar du på "Start" och väljer "Kontrollpanelen".

Steg 2

Klicka på "System och säkerhet", sedan "Windows-brandvägg." Klicka på "Tillåt en app eller funktion genom Windows-brandväggen."

Steg 3

Klicka på "Ändra inställningar" och leta efter "Google Chrome" eller "Chrome" i listan över appar. Om det inte finns någon sådan post, hoppa över de två följande stegen och fortsätt proceduren.

Steg 4

Markera kryssrutorna "Privat" och "Allmänt" bredvid posten och klicka på "OK" för att återställa åtkomsten. Om de redan är markerade eller Chrome fortfarande inte kan ansluta till ett system med bekräftad internetåtkomst, fortsätt proceduren.

Steg 5

Klicka på Chrome-posten och välj "Ta bort".

Steg 6

Klicka på "Tillåt ett annat program" för att öppna ett annat fönster som innehåller en lista över installerade applikationer.

Steg 7

Klicka på "Google Chrome" från listan över appar och klicka på "Lägg till" för att lägga till Google Chrome i listan med undantag. Om Google Chrome inte finns på listan, vilket kan vara fallet med en bärbar utgåva, klicka på "Bläddra", leta reda på Chrome-applikationen i navigeringsfönstret och dubbelklicka på den.

Markera båda rutorna bredvid den nyligen tillagda Google Chrome-posten och klicka på "OK" för att återställa Internetåtkomst.