Hur du stänger av WhatsApp-läskvitton på iPhone och Android

Som du måste vara medveten visas WhatsApp-läskvitton i form av två blå markeringar bredvid ett WhatsApp-meddelande, vilket indikerar att ett meddelande har lästs. Låt oss nu titta på hur du stänger av WhatsApp-läskvitton och förhindrar att någon vet att du har läst WhatsApp-meddelandet.

WhatsApp-läskvitton

WhatsApp är som standard inställt på att dela läsmottagningar via dess två blå kryssmarkeringar, den här inställningen gör att alla dina WhatsApp-kontakter kan se om du har läst deras meddelande eller inte.

Men denna omedelbara bekräftelse på att ett Whatsapp-meddelande läses kan vara ett problem i vissa fall. Till exempel kan du hamna förolämpa dina WhatsApp-kontakter, om du råkar kontrollera deras meddelanden på WhatsApp och väljer att inte svara på grund av ditt upptagna schema eller andra giltiga skäl.

Eftersom dina WhatsApp-kontakter kanske inte känner till ditt upptagna schema eller situationen i ditt liv, kan de bli förolämpade för att se dig kontrollera meddelanden (som indikeras av två blå markeringar) men väljer att inte svara på deras meddelanden.

Lyckligtvis tillåter WhatsApp att du stänger av läskvitton och du kan använda detta för att förhindra andra från att veta om du har läst deras meddelanden eller inte. Du kan också dölja eller inaktivera “WhatsApp Last Seen” och förhindra att andra vet datum och tid när du senast kontrollerade dina WhatsApp-meddelanden.

Innan du går vidare med stegen för att dölja WhatsApp-läskvitton, måste du vara medveten om att inaktivering av läsmottagningar också hindrar dig att veta om ditt eget meddelande har lästs av andra.

Stäng av WhatsApp-läskvitton på iPhone

Följ stegen nedan för att inaktivera WhatsApp-läskvitton på din iPhone.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone

2. Klicka sedan på inställningsalternativet längst ner till höger på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på alternativet Konto på skärmen Inställningar (se bild nedan).

4. På nästa skärm trycker du på Sekretess.

5. Stäng av alternativet för läsmottagningar på skärmen Sekretess genom att flytta väljaren till OFF-läge (se bild nedan).

6. När du fortfarande befinner dig på skärmen Sekretess klickar du på alternativet Senast sett.

7. Klicka på Ingen på nästa skärm

Efter dessa steg kan dina WhatsApp-kontakter inte se om du har läst deras meddelanden eller inte. Ingen av dina kontakter kan också se när du senast var aktiv på WhatsApp (eftersom du också har inaktiverat "Senast sett").

Stäng av WhatsApp-läskvitton på Android-telefon

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon

2. Klicka sedan på menyikonen för 3 punkter längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn.

4. Klicka på alternativet Konto på skärmen Inställningar.

5. På nästa skärm trycker du på Sekretess

6. Ta bort kryssmarkeringen bredvid Läskvitton på skärmen Sekretess (se bild nedan)

7. Tryck på Senast sett medan du fortfarande är på skärmen Sekretess.

8. Du kommer att se en pop-up, klicka på Ingen.

Att stänga av alternativet Läskvitton i WhatsApp garanterar att dina kontakter inte kan se om du har läst deras meddelanden eller inte. Som nämnts ovan fungerar den här funktionen båda sätten, precis som dina kontakter, du kan inte heller se om dina kontakter har läst dina meddelanden.