Hur man godkänner en dator på iTunes

iTunes låter dig godkänna upp till 5 datorer per konto, så det är vettigt att avautorisera en dator på iTunes, om du försöker bli av med den. Detta kommer att frigöra iTunes-kortplatsen för en annan dator som du kanske vill godkänna.

Varför avautorisera en dator på iTunes

Du kanske vill avautorisera en dator på iTunes på grund av något av följande skäl.

  1. Du har redan nått gränsen för 5 datorer för ditt iTunes-konto och nu vill du skapa en plats för din nya dator.
  2. Du kanske också vill avautorisera en dator på iTunes eftersom du säljer datorn eller ger bort den.
  3. Du har skapat ett nytt Apple-ID och lärt dig Apples regel om att tillåta användare att endast godkänna 1 Apple-ID per dator.

Innan du fortsätter med stegen för att avautorisera din dator på iTunes måste du vara medveten om att du inte kommer att kunna komma åt mycket av iTunes-betalt digitalt innehåll från den datorn.

Steg för att godkänna en dator på iTunes

Följ stegen nedan för att avautorisera en dator på iTunes.

1. Öppna iTunes på din dator

Se först till att du har den senaste versionen av iTunes på din dator. Öppna sedan iTunes-applikationen på din dator genom att klicka på iTunes-genvägen på skrivbordet.

2. Tryck på Ctrl + B-tangenter

Detta obligatoriska steg krävs för att komma åt en dold meny på iTunes. Menyn som markeras på bilden nedan är inte synlig när du landar på iTunes från en Windows-dator. Du måste trycka på Ctrl + B-tangenterna för att komma åt den dolda menyn (se bild nedan)

Mac-användare kan helt enkelt hoppa över det här steget och gå till steg 3 nedan.

3. Klicka på Store och klicka sedan på Deauthorize This Computer

Nu från iTunes-menyraden, klicka på Store och sedan på rullgardinsmenyn klicka på Deauthorize This Computer ...

4. Du kommer att se ett popup-fönster som uppmanar dig att ange ditt Apple-ID och lösenord. Fyll i informationen efter behov och klicka på Deauthorize

Avautorisera en dator på iTunes som du inte har tillgång till

Det är inte ovanligt att en dator går förlorad, stulen eller så kan du ha gett bort den eller sålt den för att få lite pengar till din nya dator. I alla dessa fall har du inte tillgång till din dator, men det är fortfarande möjligt att avautorisera sådana datorer från iTunes.

1. Öppna iTunes på din dator

Öppna iTunes-applikationen på din dator och logga in på iTunes om du inte redan är inloggad.

2. Klicka på ditt namn och sedan på Kontoinformation

Klicka nu på iTunes för att öppna en rullgardinsmeny i iTunes. Klicka på Kontoinformation från rullgardinsmenyn. (Se bild nedan)

3. Ange lösenord för Apple ID och klicka på knappen Visa konto

Du blir nu ombedd att ange lösenordet för ditt Apple-ID för att se din kontoinformation. När du har angett lösenordet för ditt Apple ID klickar du på knappen Visa konto.

4. Leta reda på datortillstånd

Nu kommer du till skärmen Kontoinfo, från den här skärmen letar du underrubriken Apple ID-sammanfattning. Under detta undernummer letar du på alternativet Datortillstånd.

5. Klicka på knappen Avmarkera alla

Du bör nu kunna se antalet datorer du har godkänt på ditt iTunes-konto. Bredvid datorerna ser du en Deauthorize All-knapp. Klicka på knappen Avmarkera alla. (Se bild nedan)

Om du inte ser knappen Deauthorize All beror det på att du bara har en dator som är auktoriserad till iTunes. Knappen visas bara om du har två eller flera datorer som har behörighet att använda iTunes.

6. Klicka på Avmarkera alla datorer från bekräftelsefönstret

Med dessa steg har du godkänt alla datorer på iTunes, inklusive de som inte längre är med dig. Nu kan du manuellt börja auktorisera de datorer som du vill ha åtkomst till, visa och spela innehåll från iTunes.

Obs! Du kan använda alternativet för att avautorisera alla datorer bara en gång på 12 månader. Det finns dock ingen sådan gräns för att auktorisera datorer på iTunes, så länge du håller dig till gränsen för 5 datorer per konto.