Säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton på Android-telefon

Genom att ha en säkerhetskopia av WhatsApp kan du återställa ditt WhatsApp-konto, när du byter telefon eller installerar om WhatsApp på din nuvarande telefon. Nedan följer stegen för att säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton på Android-telefon.

Säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton på Android-telefon

Det bästa sättet att se till att du alltid har en säkerhetskopia av WhatsApp-meddelanden och foton är att konfigurera WhatsApp Auto Backup på din Android-telefon.

När automatisk säkerhetskopiering har aktiverats för ditt WhatsApp-konto på din Android-telefon, startar det automatiskt säkerhetskopiering av WhatsApp-meddelanden tillsammans med bifogade foton.

Du kan definiera Auto Backup-perioden och även se till att WhatsApp Auto Backup endast sker via WiFi-nätverket och att de inte använder dina dyra cellulära data.

Vi tillhandahåller nedanstående steg för att ställa in WhatsApp Auto Backup och även stegen för att manuellt säkerhetskopiera WhatsApp meddelanden och foton på Android Phone.

1. Säkerhetskopiera automatiskt WhatsApp-meddelanden och foton på Android-telefon

Du kan se till att du alltid har en säkerhetskopia av dina senaste WhatsApp-meddelanden och foton genom att ställa in din Android-telefon för att automatiskt säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton på Google Drive.

Öppna WhatsApp-inställningar

Klicka sedan på Chats> Chatt säkerhetskopia> Konto

På popup-fönstret klickar du på ditt Gmail-konto eller trycker på alternativet "Lägg till konto", om ditt Gmail-konto inte är listat eller om du vill tillhandahålla ett annat Gmail-konto för WhatsApp-säkerhetskopior.

Klicka sedan på alternativet Backup Over på skärmen Chat Backup.

Klicka på WiFi på popup-fönstret som visas.

Slutligen, klicka på alternativet Säkerhetskopiera till Google Drive för att starta processen för att säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och bifogade foton till Google Drive.

På popup-fönstret trycker du på dagligen, vecko eller månad för WhatsApp Auto Backup.

Nu är din Android-telefon konfigurerad för att automatiskt säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton till Google Drive, när den är ansluten till WiFi-nätverk.

2. Säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton manuellt på Android-telefon

Du kan när som helst göra en säkerhetskopia av WhatsApp-meddelanden och foton på din Android-telefon genom att använda den manuella WhatsApp-säkerhetskopieringsprocessen.

Öppna WhatsApp och tryck på 3-punkts-menyikonen längst upp till höger på skärmen.

Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn.

Klicka på Chats på WhatsApp-inställningsskärmen

På chattskärmen klickar du på Chat-backup.

På skärmen Chat Backup klickar du på alternativet Backup to Google Drive.

Klicka på Endast när jag trycker på Säkerhetskopia på popup-fönstret som visas.

Klicka sedan på alternativet Backup Over på skärmen Chat Backup.

Klicka på WiFi på popup-fönstret som visas.

Efter detta kan du när som helst beställa en manuell säkerhetskopiering av WhatsApp-meddelanden och foton på din Android-telefon genom att trycka på knappen Säkerhetskopiera.

Obs: Kontrollera alternativet Inkludera videor, om du vill säkerhetskopiera WhatsApp-videor som är kopplade till dina meddelanden.

När du uppmanas, ange ditt Gmail-ID och lösenord för att starta processen för att säkerhetskopiera WhatsApp-meddelanden och foton till Google Drive.

Återställ WhatsApp-meddelanden och foton på Android-telefon

När du har en säkerhetskopia av WhatsApp-meddelanden och foton på Google Drive kan du använda den här säkerhetskopian för att återställa WhatsApp-meddelanden på en annan telefon eller på samma telefon (När du installerar om WhatsApp).

Om du vill återställa WhatsApp-meddelanden och foton, ladda ner och installera WhatsApp på din nya Android-telefon.

Verifiera ditt WhatsApp-konto genom att ange samma telefonnummer som du tidigare använde på din gamla telefon.

När ditt telefonnummer har verifierats letar WhatsApp efter säkerhetskopior och uppmanar dig att återställa från säkerhetskopia.

Klicka på återställningsknappen för att starta processen för att återställa WhatsApp-meddelanden och foton på din nya Android-telefon.