Hur man installerar firmware på en Sharp LCD-TV

Sharp tillverkar några av sina tv-modeller för att tillåta ägare att regelbundet uppgradera programvaran för diagnostik online, videostreamingapplikationer och andra funktioner. Uppgraderbara TV-apparater, till exempel Aquos-serien på LCD-skärmar, har USB-portar för att ge ett enkelt sätt att installera uppdateringar. Sharp gör den senaste versionen av firmware gratis tillgänglig på sin webbplats.

Steg 1

Gå till sidan Sharp Product Downloads, använd rullgardinsmenyerna för att välja din TV-modell och klicka på knappen "Sök". Klicka på länken "Firmware" i resultatlistan för att ladda ner filen i ZIP-format.

Steg 2

Sätt i en flash-enhet i USB-porten på din dator. Gå till mappen Nedladdningar och högerklicka på firmwarefilen. Välj "Extrahera filer" för att öppna fönstret "Extrahera till".

Steg 3

Klicka på ikonen för flashenheten för att välja den som utvinningsdestination och klicka sedan på "OK". Klicka på "Säker borttagning av maskinvara" -ikonen i systemfältet när extraheringsprocessen är klar och ta bort flash-enheten ur datorn.

Steg 4

Sätt i flash-enheten i USB-porten på TV: n.

Steg 5

Tryck på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen och använd riktningsknapparna för att navigera till alternativet "Information". Tryck på “Enter” -knappen för att öppna undermenyn.

Steg 6

Välj "Programuppdatering" och ange din fyrsiffriga säkerhetskod.

Steg 7

Välj "Manuell uppdatering", välj "USB-minne" och tryck på "Enter" -knappen.

Steg 8

Tryck på “Enter” när TV: n hittar firmwarefilerna på USB-enheten för att börja uppdatera. TV: n startar om sig själv i slutet av processen.

Tryck på “Enter” -knappen när TV: n slår på sig igen för att slutföra firmwareuppdateringen. Ta bort flash-enheten.