Kan du ta emot digitala sändningar på en digital TV utan låda?

Kabel-tv-företag annonserar ofta för sin fullständiga sortiment av digitala kanaler. För den genomsnittliga konsumenten kan det verka som om du behöver en speciell kabel-tv-låda eller en speciell omvandlarbox för en standardantenn för att kunna ta emot dina sändningar i full-digital kvalitet. Sanningen är att din TV redan kan vara utrustad för att ta emot digitala TV-sändningar även om du inte har kabel och även om du inte har en omvandlingsbox.

Digital omkopplare

Enligt DTV.gov, den federala regeringens informationswebbplats angående digital-tv, bytte alla tv-sändare till digitala sändningar från analog från och med den 12 juni 2009. En av anledningarna till att byta från analog till digital är att några av nödsändningsfrekvenserna används av brandkårer, polisavdelningar och räddningsföretag stördes av analoga tv-kanaler. Nu med digital tv i full effekt kan räddningsmyndigheterna kommunicera bättre med varandra på heltid.

Inbyggd digital

Enligt tidningen "Consumer Reports" kan många ta emot digitala tv-kanaler utan att behöva en speciell antenn eller kabelbox. Den federala regeringen har genomfört en rad lagar om tv-tillverkning sedan 2005 som har föreskrivit att vissa typer av tv-apparater är utrustade för att ta emot digital programmering över luft utan behov av specialutrustning. Alla TV-apparater på 35 tum eller större som tillverkats sedan juli 2005 är digitalt utrustade. Sedan mars 2006 har alla TV-apparater 25 tum eller större tillverkats med digital mottagande utrustning installerad, och sedan mars 2008 är alla TV-apparater som säljs i USA utrustade för att hantera digital programmering. Om din TV uppfyller något av dessa kriterier är din apparat redo att ta emot digital programmering utan specialutrustning. Om du inte har kabel kan en enkel antenn hjälpa till att förbättra din digitala mottagning över luften.

Äldre TV-apparater

Om du äger en TV som inte är HD-kompatibel eller digital redo, behöver du en omvandlingsbox för att ta emot digital programmering. Enligt Federal Communications Commission (FCC), om du har en antenn som fungerar för både VHF- och UHF-kanaler, behöver du inte en ny antenn för att arbeta med den omvandlarboxen. För att få digital programmering måste din antenn arbeta på alla kanaler från kanal 2 till kanal 51. FCC varnar för att vissa antenner som marknadsförs som HD eller digitala antenner inte fungerar särskilt bra i de lägre VHF-kanalerna och inte ger dig resultat du vill ha. Alla antenner som fungerar i VHF och UHF kan samarbetas med en digital omvandlare för att ge dig tydlig digital TV.