Hur man redigerar PDF-filer utan att använda Adobe Acrobat

Det är gratis att visa, spara och distribuera PDF-dokument, men redigering av PDF-filer med Adobe Acrobat är inte gratis. I det här inlägget kommer vi att presentera några gratis PDF-redigeringsverktyg som du kan använda för att redigera PDF-filer utan att använda Adobe Acrobat-programvaran.

Anledningar till PDF: s popularitet

Bärbart dokumentformat eller PDF, som det är populärt känt, framträdde som det ledande formatet för leverans och distribution av dokument, särskilt efter att det blev tillgängligt gratis av Adobe Systems 1993.

PDF-populariteten beror emellertid inte bara på att den är gratis. Det som gör PDF så populärt är dess användarvänlighet, stabilitet och funktionen på alla plattformar, enheter, operativsystem och mjukvaruplattformar.

  • PDF-dokument kan öppnas och visas på alla enheter, inklusive Windows-datorer, Mac, Chromebook, iPhone, Android-telefon, surfplattor och e-läsare med den kostnadsfria Adobe-läsaren.
  • PDF-dokument tar mindre plats och behåller sin ursprungliga formatering på alla enheter.
  • PDF-dokument kan skyddas med lösenord och krypteras

Redigera PDF-filer utan att använda Adobe Acrobat

En PDF-fil är bara en grafisk representation eller en ögonblicksbild av texten, det finns verkligen ingen text i en PDF-fil, även om den verkar så. Detta gör PDF till ett föredraget format för att distribuera "läs bara dokument".

Till skillnad från Microsoft Word- eller Excel-filer är PDF-dokument i princip avsett att vara ”skrivskyddad” -filer. PDF-dokument öppnas i samma format på flera enheter och det finns inget sätt att redigera dessa filer från skärmvisaren.

I förekommande fall kan du använda Adobe Acrobat-programvaran för att redigera PDF-filer. Till skillnad från sin dokumentläsare och PDF-filformat är Adobe Acrobat-programvaran som används för att redigera PDF-filer inte tillgänglig gratis.

Det rekommenderas att du köper och äger Adobe Acrobat-programvaran om du redigerar ett stort antal filer. För enstaka PDF-redigeringsbehov kan du dock alltid använda några gratis verktyg som finns tillgängliga på internet.

PDF Editor för mindre ändringar

Ibland behöver du bara göra mindre ändringar i ett PDF-dokument, som att dölja datum, nummer, källfilsplats eller bara för att markera delar av ett dokument.

PDFEscape - Det här är en online PDF-redigerare som låter dig dölja delar av en PDF-fil med dess whiteout-verktyg. Du kan också lägga till kommentarer till PDF-dokumentet med hjälp av pilar, textrutor och andra former.

Du kan göra dessa mindre ändringar, även om dokumentet är lösenordsskyddat. Här är länken till PDFEscape

Redigera PDF-filer genom att konvertera till Word

Ett enkelt sätt att redigera PDF-filer är att konvertera PDF-filen till Microsoft Word- eller Excel-dokumentformat. Detta är några av de gratis verktygen som du kan använda för att konvertera PDF-filer till Word-format.

BCL Research - Detta gratisverktyg som finns på pdfonline.com gör ett ganska bra jobb med att konvertera PDF-dokument till word, inklusive PDF-filer med tabeller, diagram och bilder.

NitroPDF - Konverterar alla PDF-dokument inklusive de med bilder och tabeller till Word-format. NitroPDF finns tillgängligt på pdftoword.com och ger bättre resultat än de flesta tillgängliga verktyg men tar också mer tid.

Gränssnittet kräver att du laddar upp PDF-filen till NitroPDF och ange din e-postadress. Filen kommer att skickas tillbaka till dig efter konvertering till ord, vanligtvis inom 12 till 24 timmar.

När PDF-dokumentet har konverterats till Word kan du enkelt göra ändringar i filen och konvertera dokumentet tillbaka till PDF-format med hjälp av alla PDF-författare som CutePDF.

Du kan också använda den ursprungliga funktionen i Microsoft Office för att skriva ut det redigerade dokumentet till PDF eller spara det som ett PDF-dokument.

Avancerade redigeringsverktyg för PDF

Ibland kan du behöva göra mer avancerad redigering som att byta ut bilder i en PDF-fil utan att bryta formateringen eller flödet i dokumentet.

PDFXChange - PDF Xchange-visare och redaktör låter dig infoga bilder i ett PDF-dokument, exakt på vilken sida eller plats du vill. Detta är inte ett onlineverktyg. Du måste ladda ner PDF Xchange-programvaran till din dator för att kunna använda den.

Inkscape - Är en Open Source-vektorgrafikredigerare, med funktioner som liknar Adobe Illustrator och CorelDraw. Inkscape kan också användas för att öppna PDF-filer, en sida i taget, och sedan kan du redigera och ordna om element i din PDF-fil.

Du måste dock vara medveten om att Inkscape inte är specifikt utformad för redigering av PDF-filer och inte är det mest effektiva PDF-redigeringsverktyget.