Hur man justerar en Panasonic-TV

När du har installerat din Panasonic-tv, justerar du inställningarna så att du får bästa möjliga bild för innehållet du tittar på. Filmer, sportevenemang och videospel kan till exempel se bättre ut med olika ljusstyrka och kontrast. Fjärrkontrollen som medföljer TV: n låter dig komma åt inställningarna och justera dem efter eget tycke; många tv-modeller från Panasonic har inbyggda inställningar för videospel och andra typer av media för snabba justeringar också.

Steg 1

Slå på en film med översta och nedre brevlådefältet och en bild med både ljusa och mörka färger i mitten. Det ger dig en bra bas för att justera bildinställningarna.

Steg 2

Tryck på "Meny" på fjärrkontrollen. Knappens exakta plats varierar beroende på vilken Panasonic-fjärrkontroll du använder.

Steg 3

Använd pilknappen på fjärrkontrollen för att markera "Bild" och klicka på "OK".

Steg 4

Bläddra till alternativet Ljusstyrka för att justera ljusstyrkan och använd vänster- och högerpilarna för att justera den. Ljusstyrka styr de svarta nivåerna på din Panasonic; öka ljusstyrkan om den övre och nedre stapeln runt en film inte är helt svarta. Minska ljusstyrkan om mörka områden på skärmen verkar suddiga eller saknar detaljer.

Steg 5

Bläddra till alternativet Kontrast för att justera kontrasten och använd vänster- och högerpilarna för att justera den. Kontrast styr ljusstyrkan och detaljerna i de vita områdena i en bild. Höj kontrasten om en vit bild inte ser vit ut. Vrid ner den om vita bilder verkar suddiga vid kanterna.

Steg 6

Bläddra till alternativet Skärpa och använd vänster- och högerpilarna för att justera det. Om raka linjer i en bild verkar ojämna, skruva ner skärpan. Alla linjer ska se rena och raka ut, enligt Digital Trends.

Steg 7

Bläddra till färgalternativet och använd vänster- och högerkontrollerna för att justera färgen. Använd en pausad bild av människor och justera bilden tills huden ser färgad ut korrekt. Digital Trends säger att sann färgjustering är svår, men att en bra utgångspunkt är en varm miljö, om din Panasonic innehåller en.

Steg 8

Bläddra till Tint-alternativet och använd vänster- och högerkontrollerna för att justera nyansen. För det mesta behöver nyansen inte justeras eftersom TV: n levereras med rätt nyans aktiverad. Om du behöver justera nyansen flyttar du varje aspekt uppåt eller nedåt några segment åt gången tills du har den färg du vill ha.

Klicka på "Avsluta" för att återgå till ditt innehåll.