Hur man spelar in från en mixer till en bärbar dator

Även om din stationära dator kan vara hjärtat och själen i din permanenta studio behöver du inte begränsa din arbetshästbärbar dator till ljudredigeringsuppgifter. Håll inspelningssessioner på din bärbara dator medan du är borta från din studio och se din produktivitet öka. Men som med alla andra inspelningsenheter, vill du se till att en mixerbräda är inställd som en buffert mellan rå ljudingång och din bärbara dator. Utan en mixer riskerar du att skada din bärbara dator ljudkort. Perfekta stegen för att ställa in en mixer till din bärbara dator och distribuera en provisorisk studio var du vill.

Steg 1

Se till att din mixerbräda är avstängd och ställ in alla volymkontroller på "0" eller "Off".

Steg 2

Leta reda på din mixers huvudutgångar, ofta märkta "Master Right" och "Master Left", för att avgöra vilken typ av kabel som krävs (se Tips).

Steg 3

Välj en ljudkonverteringskabel som innehåller en 1/8 tums stereokontakt i ena änden och en mixerkompatibel kontakt i den andra. Matcha omvandlingskabelns vänstra och högra kontakter till ingångarna "Master / Main Left" och "Master / Main Right" på baksidan av ditt mixerkort. För stereokablar, sätt in 1/4 tum-änden av din konverteringskabel i "Master / Main Out" -porten på baksidan av mixerkortet.

Steg 4

Anslut 1/8 tum-änden av din omvandlingskabel till "Line In" -porten på din bärbara dator, eller anslut kontakten till Mic-porten om det första alternativet inte är tillgängligt. Kontrollera baksidan av mixerkortet för en utjämningsomkopplare eller knapp, ofta märkt "Output Level", om du ansluter till Mic-porten.

Steg 5

Anslut mixerkortets strömkabel till ett eluttag och slå sedan på enheten. Anslut kringutrustning till mixerkortet via XLR eller 1/4 tums stereoljudkablar. Sätt i ena änden av kabeln i kringutrustningens ljudutgång och anslut kabelns motsatta ände till en av de numrerade "Audio In" -portarna på mixerens baksida.

Steg 6

Starta ditt önskade ljudredigeringsverktyg eller använd Windows egen Sound Recorder-app, som finns i Start-menyn. Skriv "Ljudinspelare" i Start-menyns sökruta och klicka sedan på ikonen Ljudinspelare från sökresultaten.

Steg 7

Klicka på din ljudapps "Spela in" -knapp och börja spela upp ljud från din kringutrustning. Höj volymen på mixerkortets "Master" -kanal efter eget tycke och justera volymen på kanalen som din kringutrustning är ansluten till.

Steg 8

Klicka på ljudappens "Stopp" -knapp, stoppa din kringutrustning och spela sedan för att granska din inspelning. Justera nivåerna på din "Master" och perifera kanal tills du är nöjd med deras resultat.

Klicka på "Spela in" när du är redo att börja spela in din första session.