Hur man rengör DVD-spelaren i en Xbox

Det snabbaste och minst påträngande sättet att rengöra din Xbox-DVD-spelare är att sätta in en Xbox-linsrengöringsskiva i själva den optiska enheten som om du skulle göra en vanlig DVD. Dessa skivor kostar vanligtvis mindre än $ 20 och har små borstar som är utformade för att rengöra DVD-spelarens lins. Om den här metoden inte tillfredsställande rengör DVD-spelaren kan du ta isär Xbox för att rengöra enheten mer noggrant själv.

Steg 1

Koppla bort strömkabeln och koppla bort alla kontroller, TV-kablar och andra kringutrustning som är anslutna till Xbox.

Steg 2

Skala bort klistermärkena på enhetens botten och ta bort gummifötterna för att exponera en serie av sex skruvar. Ta bort alla sex skruvarna.

Steg 3

Vänd Xbox upp och ner, ta tag i fodralet runt kanterna och lyft försiktigt upp det.

Steg 4

Ta bort de tre skruvarna som används för att fästa DVD-enheten på plats.

Steg 5

Lossa försiktigt strömsladden som är ansluten till moderkortet och se till att du inte rör vid moderkortet. När sladden lossnar drar du ut IDE-kabeln från DVD-enheten och lyfter upp den från Xbox.

Steg 6

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast DVD-spelaren i facket. Två är placerade på baksidan och två ligger på toppen ungefär halvvägs mellan fram och bak. Lyft försiktigt upp ovansidan av facket och vänd sedan DVD-spelaren och lyft av det nedre facket och utsätt linsen och spegeln.

Steg 7

Spraya tryckluft i linsen för att avlägsna damm och andra partiklar som kan påverka dess funktion.

Steg 8

Torka av den ena änden av bomullspinnen med en liten mängd linsrengöringsvätska och gnugga försiktigt linsen och spegeln. Använd den torra änden av bomullspinnen för att torka linsen och spegeln.

Sätt tillbaka DVD-spelaren i brickorna och sätt ihop Xbox igen och fortsätt genom demonteringsstegen i omvänd ordning.