Så här fixar du en dator som inte hittar ett tangentbord

Om du har problem med att få din dator att känna igen tangentbordet är det lätt att bli frustrerad. Men om datorn startar som vanligt ligger problemet troligen hos datorns drivrutiner, som är små program som gör att din dator kan interagera med kringutrustning, till exempel ett tangentbord. Lyckligtvis är processen för nedladdning av nya drivrutiner ganska enkel.

Steg 1

Gå till Start-menyn och gå till fliken "Tillbehör". Under "Tillgänglighet" hittar du "Tangentbord på skärmen". Välj det här alternativet för att dra upp ett tangentbord på skärmen som du kan använda för att mata in text tills tangentbordet är fixerat.

Steg 2

Navigera till Kontrollpanelen och hitta sedan ikonen "Maskinvara och ljud". Dubbelklicka på den och välj sedan "Tangentbord" från verktyget.

Steg 3

Klicka på fliken "Maskinvara" och dubbelklicka sedan på tangentbordet i hårdvaruprofilen.

Steg 4

Välj fliken "Drivrutin" och välj sedan "Uppdatera drivrutin." Om du är ansluten till Internet dyker ett fönster upp som initierar processen. Om du inte är ansluten dyker ett annat fönster upp som ber dig att ansluta innan du fortsätter.

Följ anvisningarna för att installera de senaste drivrutinerna. Koppla sedan från tangentbordet, sätt i det igen och starta om datorn.