Hur man blockerar telefonnummer på iPhone

Om du störs av oönskade samtal kan du enkelt förhindra att sådana anropare stör dig genom att blockera deras telefonnummer på din iPhone. I den här artikeln visar vi dig hur du kan blockera både kända och okända samtalare på din iPhone.

Funktion för samtalsblock på iPhone

Din iPhone har en funktion för att blockera samtal som kan användas för att blockera både kända och okända samtalare på din iPhone.

När du blockerar ett telefonnummer på iPhone kan de blockerade anroparna fortfarande ringa dig och skicka textmeddelanden. De får emellertid inte ett meddelande om att samtalet eller meddelandet har blockerats.

På samma sätt kommer din iPhone inte att störa dig genom att skicka aviseringar om en blockerad samtal som försöker kontakta dig via telefonsamtal eller textmeddelanden.

Blockera telefonnummer på iPhone

Om du stöter på ett okänt telefonnummer som spammar dig, vänta på att samtalet tystas eller koppla från samtalet. Efter detta kan du leta efter numret på fliken Nya samtal och blockera telefonsamtal från den här irriterande samtalaren på din iPhone.

1. Tryck på Telefon-appen på hemskärmen på din iPhone.

2. Klicka sedan på fliken Senaste samtal längst ner på skärmen (se bilder nedan)

3. Hitta sedan den uppringande som du vill blockera och tryck på “i” -ikonen bredvid telefonnumret (se bild nedan).

4. Bläddra hela vägen ner på informationsskärmen för anropare och tryck på Blockera den här uppringaren.

5. Du kommer att se en popup som ber om din bekräftelse, tryck på Blockera kontakt.

Blockera doldt telefonnummer på iPhone

Den grundläggande samtalsblockeringsfunktionen på en iPhone kan enkelt förbikopplas av de som ringer som gömmer sitt nummerpresentation eller använder andra sätt att blockera sitt telefonnummer. Utan anrops-ID kan din iPhone inte ta reda på vem som ringer och kommer inte att kunna blockera samtalet.

Din iPhone kommer dock att indikera att numret är Okänt, numret är tillbaka eller att numret inte har något anrops-ID. Tyvärr finns det inget sätt hittills på en iPhone att blockera samtal som döljer sitt nummerpresentation och använder andra metoder för att dölja sitt telefonnummer.

Det enda sättet att blockera dolda nummer på iPhone är att anpassa funktionen Stör inte på din iPhone så att den bara tar emot samtal från kända anropare.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och knacka på Stör ej.

3. Klicka på Tillåt samtal från på skärmen Stör ej.

4. Klicka på Alla kontakter på nästa skärm.

Med den här inställningen tillåter din iPhone endast samtal från personer som finns på din kontaktlista, alla andra samtal från okända samtalare som inte är listade på din kontaktlista tystas.

Ett problem med detta tillvägagångssätt är att du kan missa några giltiga samtal om en viktig eller en äkta uppringare inte finns med i din kontaktlista.

Det goda är dock att du fortfarande får ett meddelande om missat samtal och att samtalarna kan lämna en röstbrevlåda.

Avblockera telefonnummer på iPhone

Om du har gjort ett misstag eller ändrat dig kan du enkelt avblockera telefonnummer på din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och tryck på Telefon.

3. Klicka sedan på Blockerad.

4. På den blockerade skärmen kan du se listan över alla blockerade nummer, granska den här listan och trycka på Redigera.

5. Klicka nu på minustecknet (-) bredvid kontakten som du vill avmarkera. Detta kommer att avslöja en dold Unblock-knapp, tryck på Unblock för att ta bort denna kontakt från samtalslistan på din iPhone.