Så här fixar du en iPad när den säger att den "kunde inte aktiveras"

När du först ställer in en iPad försöker den ansluta till Apples servrar via Wi-Fi för att aktivera din enhet och ansluta till tjänster som iTunes och iCloud. Detta kan vara ett problem om du inte har tillgång till en trådlös internetanslutning. Alternativt kan du slutföra aktiveringen genom att ansluta din iPad till din dator med USB-kabeln och starta iTunes. Du kan dock fortfarande stöta på programvaruproblem som resulterar i felet "Kunde inte aktiveras".

Aktivera med iTunes

Om en Wi-Fi-signal inte är tillgänglig eller intermittent på din nuvarande plats måste du aktivera din iPad med iTunes. Starta iTunes, besök menyn "iTunes" och klicka på "Sök efter uppdateringar". Detta kommer att verifiera om du har den mest uppdaterade programvaran på din dator. Ladda ner och installera tillgängliga iTunes-uppdateringar och anslut sedan din iPad till datorn. Välj "iPad" från listan över enheter och välj "Ställ in som ny iPad" eller "Återställ från säkerhetskopian av ...", klicka på "Fortsätt" och skriv in ett anpassat namn för din iPad-enhet. Markera dina app- och musiksynkroniseringsinställningar och klicka på "Klar".

Hård återställning

En hård återställning kan lösa program- eller nätverksanslutningsfel som kan leda till aktiveringsproblem. Håll ned "Start" -knappen och "Sleep / Wake" -knappen samtidigt tills Apple-logotypen visas. Börja installationsprocessen igen och välj ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk. Om du inte har tillgång till Wi-Fi ansluter du din iPad till din dator och använder iTunes för att försöka aktivera.

Offentliga Wi-Fi-hinder

Offentliga Wi-Fi-nätverk på platser som hotell, kaféer och flygplan kräver ofta inloggning innan de används. Generellt kommer dessa uppmaningar att dyka upp när du först väljer ett Wi-Fi-nätverk och begär att du godkänner leverantörens användarvillkor. Din iOS-webbläsare är dock inte tillgänglig under installationen av iPad, vilket hindrar dig från att logga in på Wi-Fi-tjänsten.

Om du inte kan ansluta till offentligt Wi-Fi, lämna listan över nätverksanslutningar avmarkerad och tryck på "Nästa". IPad kommer att fråga om du vill fortsätta utan Wi-Fi. Tryck på "Fortsätt" och avsluta installationen av iPad. När startskärmen visas trycker du på "Inställningar" och väljer det offentliga Wi-Fi-nätverket. Öppna sedan Safari och slutför Wi-Fi-inloggningsprocessen. Aktivera din iPad genom att logga in på dina Apple-tjänster. Starta iTunes-appen på din iPad. Logga in med ditt Apple-ID. Öppna "Inställningar", tryck på "iCloud" och logga in igen.

IOS-utvecklarversioner

Aktiveringsfel är vanliga bland enheter som kör utvecklarversioner av iOS. Logga in på ditt utvecklarkonto och se till att rätt UDID är registrerat för din enhet. Du kan också få aktiveringsfel om du kör en obehörig version av en beta-iOS. Om så är fallet måste du återställa din iPad till den aktuella iOS med iTunes.