Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone, iPad, iPod

Du kan försöka återställa nätverksinställningar på iPhone eller iPad, om du får problem med nätverksanslutning som tappade anslutningar, förlust av signal och din iPhone inte kan upprätthålla en korrekt anslutning på WiFi och mobilnät.

Nedan följer stegen för att återställa nätverksinställningar på iPhone, iPad eller iPod, så att du kan prova den här väl testade metoden som har potential att fixa WiFi-, mobil- och Bluetooth-nätverksanslutningsproblem på din iPhone.

Innan du återställer nätverksinställningar

När du återställer nätverksinställningar på iPhone tar du upp alla nätverksinställningar på din iPhone till fabriksinställningarna.

Därför är det bra att utesluta andra orsaker till nätverksanslutningsproblem på din enhet innan du fortsätter med stegen för att återställa nätverksinställningar på iPhone.

1. Se till att ditt modem och routern fungerar korrekt och att det inte finns några problem med dessa enheter.

Ett bra sätt att säkerställa detta är att få tillgång till internet från andra enheter (Laptop eller surfplatta) för att bekräfta att du har en aktiv och fungerande internetuppkoppling.

2. Klicka på Inställningar> WiFi på din iPhone och se till att WiFi är på.

3. För att kontrollera mobilinställningar på din enhet, klicka på Inställningar> Cellular och se till att alternativet Cellular är aktiverat.

4. Starta sedan om din iPhone och se om den löser problemet

Om du har problem med WiFi-anslutning på din iPhone, gå igenom den här resursen: Fix iPhone Not Connecting to WiFi Problem

Obs! Återställning av nätverksinställningar på iPhone eller iPad kommer att utplåna alla dina nuvarande inställningar för mobil-, WiFi- och VPN-nätverk, inklusive alla sparade nätverk, WiFi-lösenord och VPN-inställningar.

Se till att du har sparat alla nätverksnamn och lösenord i en fil på din dator.

Steg för att återställa nätverksinställningar på iPhone eller iPad

Följ stegen nedan för att återställa nätverksinställningar på iPhone eller iPad till fabriksinställningarna.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone

2. Klicka på Allmänt på skärmen Inställningar.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på alternativet Återställ (Se bild nedan)

4. Klicka på Återställ nätverksinställningar på skärmen Återställ.

5. Ange lösenordet om du blir ombedd.

6. På nästa popup klickar du på Återställ nätverksinställningar för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone.

Detta raderar alla nätverksinställningar på din iPhone och ställer tillbaka dem till fabriksinställningarna. Förhoppningsvis bör detta hjälpa dig att fixa nätverksanslutningsproblem på din iPhone.