Så här sätter du genvägsikoner på hemsidan i Windows 8

Windows 8 och 8.1 introducerade en av de största förändringarna i Windows-operativsystemet på flera år: startskärmen. Designad för att fungera som en ersättning för Desktop-vyn, använder Start-skärmen brickor för att representera genvägsikoner. Om du klickar eller trycker på en av dessa ikoner öppnas respektive program, ungefär som att dubbelklicka på ikonen från skrivbordet. Att fästa ett program på startskärmen är Windows 8-metoden för att skapa en genväg. när du fäster ett program visas en genväg på startskärmen som en ny sida.

Tryck på "Windows" -tangenten för att återgå till startskärmen från ditt för närvarande öppna program eller program.

Använd Sök-charmen för att hitta det program eller det program du vill fästa till startskärmen. Få tillgång till sökcharmen genom att placera musen i det övre eller nedre högra hörnet, eller dra från skärmens högra kant om du använder en pekskärm och sedan välja "Sök" -ikonen.

Högerklicka eller tryck och håll ned det program du vill fästa till startskärmen.

Välj "Pin to Start" för att fästa programmet eller applikationen till din startskärm. Programmet visas på startskärmen längst till höger.

Flytta en applikation på startskärmen genom att klicka eller hålla fingret på den app du vill flytta. Dra applikationen till sin nya plats på startskärmen och släpp sedan musen eller fingret för att placera applikationen på sin nya plats.

Tips

Ta bort ett program eller program från startskärmen genom att högerklicka på det eller genom att trycka och hålla ned om du använder en pekskärm och sedan välja "Lossa från Start."